24sedam na predstavljanju serije „Bunar“: Misteriozna priča o srpskom selu kakvu do sada nismo gledali (FOTO)

03.11.2022

17:30

0

Sve počinje od Radomira, profesora filozofije, koji se, nakon afere sa studentkinjom koja je ostala u drugom stanju, povlači u svoje rodno selo u želji da „pronađe sebe“

24sedam na predstavljanju serije „Bunar“: Misteriozna priča o srpskom selu kakvu do sada nismo gledali (FOTO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nova domaća serija „Bunar“, koju kreatori opisuju kao dramu egzistencijalizma i potrage za smislom, počinje sa emitovanjem ove subote na Superstar kanalu.

Sve počinje od Radomira, profesora filozofije, koji se, nakon afere sa studentkinjom koja je ostala u drugom stanju, povlači u svoje rodno selo u želji da „pronađe sebe“.

Tu kreće da se zahuktava vrtlog dešavanja u koje su uključeni svakodnevica jednog šumadijskog sela, misterija jednog bunara i mnoštvo različitih sudbina koje se prepliću.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Profesora koji se nalazi u onim čuvenim četrdesetim godinama Meše Selimovića, kada više nije mlad, a ni dovoljno star za grob, igra glumac Igor Đorđević, koji je i ujedno koautor serije.

- Ova priča nije istinita, ali bi to lako mogla da bude. Muškarac i žena, iz potpuno različitih potresa, odustaju od svojih života i povlače se na mesto gde ih tek čeka život, ali sad u njegovom najsirovijem obliku. Serija „Bunar“ se razlikuje od ostalog dramskog programa po temama koje obrađuje i po tome kako ih obrađuje - kaže Đorđević.

On je na današnjoj konferenciji za novinare u MTS dvorani rekao da možda „ni u šta u ovoj seriji nije toliko siguran kao u to da su svi glumci u napravili prave glumačke bravure i psihološke studije likova“.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pored Đorđevića, u seriji igra izuzetna glumačka ekipa: Nataša Ninković, Zoran Cvijanović, Ljubomir Bandović, Boris Milivojević, Nikola Pejaković, Bogdan Diklić, Nenad Okanović, Denis Murić, Miodrag Dragičević, Marko Janketić, Nenad Jezdić i mnogi drugi.

Jedan od kreatora "Bunara", Predrag Gaga Antonijević, na današnjoj konferenciji za novinare se zahvalio Đorđeviću što je na jednom mestu okupio najznačajnije glumce, jer to njemu samom nije uspelo, a to je obrazložio činjenicom da je „glumac pisao za glumce“.

Antonijević ističe da je ovim projektom istrasiran jedan novi put, kojim do sada niko nije išao, kada je reč o domaćim serijama. Takođe, istakao je da je u „Bunaru“ srpsko selo prikazano na jedan potpuno nov način, kakav do sada nije viđen u domaćim serijama i da su „ga izvrnuli kao rukavicu“.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Gledajte pažljivo, jer mislim da smo stvorili novu stazu i malo pomerili lestvicu, a tome uvek i težimo u ovom poslu. Napravili smo nešto neobično i mislim da će publika to i prepoznati - smatra Antonijević, koji je istakao da je ova serija i za njega veliki iskorak i dodaje:

- Kada sam pokušao da „Bunar“ uporedim sa možda nekom već postojećom stranom serijom, nisam mogao da nađem nijednu sličnu sa kojom bi napravio poređenje.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Na putu koji prolazi, glavni junak „Bunara“ susreće se sa velikim brojem novih i nepoznatih lica, a svaki od tih susreta ga menja i utiče na ličnost koja će postati.

Razgovori između protagonista su velika snaga ove serije, a Nataša Drakulić koja je jedan od scenarista, rekla je da je rad na ovoj priči bio nezaboravno iskustvo i da je pišući scenario imala priliku da odlično upozna šumadijsko selo i mentalitet njegovih stanovnika.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Producent serije “Bunar” je Telekom Srbija, dok su za izvršnu produkciju zaduženi „Film Danas” i “Dandelion production”.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, je podsetio da serija počinje da se emituje na Superstar kanalu u subotu, 5. novembra, u 21 čas - najgledanijem kablovskom kanalu koji je uspeo da postane srpski HBO, dobrom kombinacijom najboljih stranih filmova i domaćih serija.

 

 

 

- Četiri godine smo strateški usmereni ka kreiranju domaćeg filmskog i serijskog sadržaja i za ovo vreme postali smo apsolutni lider na tržištu u domenu produkcije. Kako je ulaganje u kulturu i kinematografiju jedan od fokusa našeg poslovanja, ostvareni rezultat jeste jedinstven sadržaj koji nudimo publici - istakao je Lučić i dodao:

- Svesni smo da smo na dobrom putu, i to najbolje pokazuje odličan prijem na koji naši sadržaji nailaze ne samo u regionu, već i širom sveta. Naime, pojedine serije su otkupljene za prikazivanje na tržištima pet kontinenata, što svedoči o kvalitetu ali i univerzalnosti tema kojima se bavimo.

Serija „Bunar“ je realizovana pod rediteljskom palicom Maše Nešković i Igora Đorđevića, dok scenario potpisuju Nataša Drakulić i Igor Đorđević

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike