Seka Sablić: Dobila sam nož u leđa

10.11.2022

08:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Poznata glumica otkriva detalje o aktuelnom filmu „Komedija na tri sprata“, svom odnosu sa komšijama i novoj ulozi

Seka Sablić: Dobila sam nož u leđa
Seka Sablić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Popularna glumica Seka Sablić bila je gošća emisije “Kec na jedanaest” na K1 televiziji, u kojoj je govorila o aktuelnom filmu “Komedija na tri sprata”, svojim komšijama i ulozi u filmu “Munje 2”.

Šta je u „Komediji na tri sprata“ najviše komično, a šta tragično, Sablićeva opisuje kroz lično iskustvo sa komšijama:

- U filmu ima mnogo duhovitih, ali i urnebesnih momenata. Neke stvari subjektivno doživljavam. Ono što je meni smešno retko je nekom drugom. Sve što živimo je zastupljeno, a živimo jedan patrijarhalan život i svi zajedno smo u jednoj zgradi. Bez obzira na to koliko se viđamo ili ne viđamo, svi se znamo. Osluškujemo se i znamo šta se u drugom stanu događa. Na neki način imamo toplinu i plemenitost - ističe glumica i dodaje:

Promo/Emilija Stanišić
 

- Nekako je u našoj tradiciji i mentatlitetu ostalo da niko nije bliži od komšije. Mada sam kroz život imala i drugačija iskustva. Sada su mi komšije super, ali u prethodnom stanu imala sam baš loša iskustva sa komšijama koji su mi se uvlačili, a onda sam dobila nož u leđa. To je jedna duga priča. Baš sam imala muku sa njima - otkrila je Sablićeva.

Uloga u nastavku kultnog filma „Munje“

Na pitanje da li postoji razlika između pripreme za uloge nekada i sada, jedna od naših najvećih umetnica smatra da su ljudi sa kojima radi, kao i promišljanje, veoma važni:

- Donekle se godinama isto pripremam za uloge. Prvo pročitam tekst, ali samo svoju ulogu. Osetim, kao zver, da li mi to pripada ili ne. Posle promislim da li to mogu, jer uvek postoji opcija da kažem ja to ne mogu ili ja to ne umem, čak i u ovim godinama. Na moju sreću uglavnom umem. Onda idem dalje. Pogledam ko igra, to mi je jako važno, kao i ko režira.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Čuvena glumica je otkrila i da igra u nastavku kultnog filma „Munje“.

- Upravo završavamo film “Munje 2“. Tu igram novi lik, razrednu. Sve je lepo jer su tu majstori glume Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko i mnogi drugi. Igram njihovog razrednog starešinu i svi zajedno slavimo 20 godina mature. U jednom delu filma idemo u Beč gde ja, kao razredna, nailazim na dno dna - rekla je Seka Sablić o nastavku ovog legendarnog ostvarenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike