Seka Sablić za 24sedam o novoj ulozi, sinu i jednom komšiji u njenoj zgradi

17.10.2022

18:00

0

U filmu "Komedija na tri sprata" naša proslavljena glumica je briljantno odigrala još jednu komičnu ulogu

Seka Sablić za 24sedam o novoj ulozi, sinu i jednom komšiji u njenoj zgradi
Seka Sablić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Kada se pomene glumica Jelisaveta Seka Sablić prva asocijacija je smeh i neka komična uloga,  a u njenom slučaju zaista ih je bezbroj. I svaki put uspe da prevaziđe samu sebe.

U “Komediji na tri sprata” čija premijera je zakazana za sutra u MTS dvorani, jedna od naših najvećih glumica igra Živku, koja živi u jednoj naizgled običnoj zgradi, gde sprema slavu za komšije ali i svog sina koji se “vraća sa službenog puta”.

U pitanju je još jedna briljantno odigrana komična uloga Seke Sablić, koja će vas nasmejati do suza ali i naterati na razmišljanje, a u pojedinim trenucima čak i iznervirati.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Odlika velikih glumaca je da vam se čini da uopšte ne glume i da su oni zaista takvi kao i likovi koje igraju. Zato smo nakon novinarske projekcije filma “Komedija na tri sprata” upitali Seku Sablić koliko Živka liči na nju.

- Nikako ne liči na mene - odgovorila nam je "kao iz topa". Međutim, kad je bolje razmislila, predomislila se.

- Ima sličnosti u tom odnosu prema sinu. To me je odmah privuklo u scenariju ovog filma. Što prihvata sina onakvog kakav jeste - kaže glumica.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

A kako danas velika Seka Sablić bira uloge?

- Pročitam scenario, dobro pogledam da li je uloga za mene, da vidim da li ću moći. Ako procenim da ću moći da izađem iz svojih klišea i da uspem nešto novo da uradim onda prihvatam ulogu - kaže za 24sedam.

U filmu Živka sprema bogat slavski ručak, pa je neizbežno bilo pitanje novinara, kakva je Seka Sablić kuvarica?

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Sasvim pristojna. Za preživeti - iskreno je odgovorila.

Junak “Komedije na tri sprata” je komšija Milenko, “tihi heroj” kojeg igra Boda Ninković a koji iz samo njoj znanih razloga Živki ide na nerve. Pitali smo Seku ko su danas “tihi heroji”?

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Uloga Milenka je dirljiva u filmu. Postoje još takvi ljudi. Imam i ja jednog u svojoj zgradi od četiri sprata. Milenko je jedan veliki heroj. On je oličenje dobrih komšija, onog lepog što je ostalo među nama - zaključuje Sablićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike