Spektakularna premijera filma „Vera“: Crveni tepih, ovacije i uloga života Jovane Stojiljković (FOTO)

10.11.2022

07:30

0

Interesovanje za ovo ostvarenje je bilo toliko veliko da su istovremeno održane čak tri projekcije

Spektakularna premijera filma „Vera“: Crveni tepih, ovacije i uloga života Jovane Stojiljković (FOTO)
Beogradska premijera filma "Vera" - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Film "Vera" reditelja Nedeljka Kovačića sa Jovanom Stojiljković u naslovnoj ulozi, sinoć je imao svečanu premijeru sa tri rasprodate projekcije u Sinepleksu Galerije Beograd.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Posle prikazivanja filma, autorska i glumačka ekipa se poklonila gledaocima uz višeminutne ovacije za film koji je inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, srpskoj špijunki u Drugom svetskom ratu.

Uzbudljiv ženski karakter

Jovana Stojiljković, koja je na premijeru došla u društvu Gorana Bogdana, je pred projekciju novinarima na crvenom tepihu rekla da je ponosna što je napravljen "ženski film, sa ženom u glavnoj ulozi".

- Baš kao što je svaka od nas različita, tako je i Vera imala širok raspon raznih emocija i odnosa. Stvarno je uzbudljiv ženski karakter - istakla je glumica.

Gradeći lik Vere, Jovana je, kako je navela, "inspiraciju tražila u faktografiji i sopstvenom osećaju".

ATA Images/Antonio Ahel
 

- Nadamo se da smo uradili dobar posao i da će se ''Vera'' svideti publici jer se nama jako dopada - rekao je reditelj Nedeljko Kovačić novinarima.

Scenaristkinja Kristina Ðuković je istakla da film ima "dosta originalnih elemenata - glavnu žensku junakinju i period koji je tretiran na malo drugačiji način".

Maestralno odigrana uloga

U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić (1919-1944) opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Glumac Petar Zekavica je ocenio da je Jovana Stojiljković "uradila fantastičnu stvar i maestralno iznela ulogu", dok je Aleksandar Srećković Kubura rekao da se nada će "Vera" biti "tek prvi od velikih naslova koji će se baviti sudbinama žena iz naše istorije".

Tanjug/MIloš Milivojević
 

Nebojša Dugalić je istakao uzbudljiv scenario i sjajnu glumačku ekipu, dok je Tihomir Stanić naglasio da je "nešto najlepše u ovom filmu - Jovana Stojiljković, koja je zaista fascinantna".

Crvenim tepihom prošetali su i glumci Viktor Savić, Miona Marković, Vuk Kostić, kao i kompozitor Robert Pešut Manjifiko, a u "Veri" igraju i Nikola Kojo, Bojan Žirović, Anita Mančić i mnogi drugi.

Film će se od danas naći na redovnom repertoaru bioskopa u celoj Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike