Sve o nastavku filma "Munje": Kakva sudbina je zadesila Mareta i Popa

14.10.2022

15:00

0

Prvi deo bio je pravi bioskopski hit sa 572.000 gledalaca

Sve o nastavku filma "Munje": Kakva sudbina je zadesila Mareta i Popa
Scena iz kultnog ostvarenja "Munje" - Copyright Imdb

Snimanje filma “Munje: Opet!” scenariste Srđana Anđelića i reditelja Radivoja Andrića je već uveliko počelo.

Naravno, reč je o nastavku ogromnog bioskopskog hita pomenutog autorskog dvojca, koji je tokom distribucije 2001. godine u bioskope privukao više od 572.000 gledalaca.

I ostatak ključnog dela ekipe je ponovo na okupu, a i ovaj projekat je u okviru svojih konkursnih aktivnosti podržao Filmski centar Srbije.

Filmski centar Srbije je objavio sinopsis filma.

Raša Andrić Foto/Privatna arhiva Raše Andrića
 

Prošlo je 20 godina a Pop (Segej Trifunović) još uvek mašta o muzičkom uspehu, iako tezgari svirajući obrade osamdesetih. Njegov drug Mare (Boris Milivojević) je praktičniji, zarađuje za život tako što noću, od kluba do kluba, razvozi nargile za tinejdžere.

Sve je isto u životima njih dvojice : nemaju devojke i doživljaje, ali zato imaju stomake. Nova muzika vlada svetom, a njen kralj, stacionarian u Cirihu, je Gojko Sisa (Nikola Đuričko).

Snimanje filma "Munje opet" Tanjug/Zoran Mirković
 

Gojko vlada dijasporom i određuje ukus mladih. Na snimanju spota prespektivne pevačice, Gojko insistira da se ubaci sempl iz jedne prastare pesme.

Da, baš pesme njegovih školskih drugova Mareta i Popa. Pesma preko noći postaje jutjub hit. Mare i Pop saznaju da Gojko koristi njihov stari snimak i da još uvek poseduje kasetu sa originalnom pesmom.

Iste noći sreću druga iz odeljenja koji se sprema na put za Beč, jer Gojko organizuje godišnjicu mature (ogromna većina odeljenja ionako živi u inostranstvu). Naravno, jedino njih dvojica nisu dobila pozivnice.

Snimanje filma "Munje opet" Tanjug/Zoran Mirković
 

I ovog puta, Radivoje Andrić režira po scenariju Srđana Anđelića, a tu je ponovo i direktor fotografije Dušan Joksimović, dok glumački ansambl predvodi udarna petorka iz prvih “Munja”:

Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka, Milica Vujović. U ostalim ulogama gledaćemo: Jelisavetu Seku Sablić, Ivanu Zečević, Marka Pavlovića, Stojšu Oljačića…

Kostimografkinja je Jelena Stefanović, scenografkinja Nevena Mijušković, a za pesme u filmu zaduženi su: Vizelj, Baby Motorola, Bekfleš, Mila Sila, “Buč Kesidi”…

Snimanje filma "Munje opet" Tanjug/Zoran Mirković
 

Producenti filma su Milko Josifov i Srđan Anđelić, izvršna producentkinja je Biljana Anđelić, a direktorka filma Nataša Višić.Raša Andrić Foto/Privatna arhiva Raše Andrića

Ovo ostvarenje je plod producentskih kuća “Romario” i “Yodi Movie Craftsman”, a koproducent je TV Prva. Film nastaje zahvaljujući podršci i Filmskog centra Srbije (FCS).

Snimanje je krenulo 28. septembra, planirano je da se završi 21. novembra, a bioskopska distribucija se očekuje tokom 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike