Nebojša Glogovac će biti deo filma „Munje opet“: Počelo snimanje nastavka kultnog ostvarenja (FOTO)

07.10.2022

09:01

0

Premijera se očekuje sledeće jeseni

Nebojša Glogovac će biti deo filma „Munje opet“: Počelo snimanje nastavka kultnog ostvarenja (FOTO)
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Nastavak kultnog filma “Munje”, pod nazivom “Munje opet”, snima se ovih dana i u Beču, gde glumačka ekipa, predvođena rediteljem Radivojem Rašom Andrićem, vredno radi.

Nadomak poznatog ugostiteljskog objekta “Lepa Brena”, scene snimaju i glavni likovi, Mare i Pop, koje su pre 20 godina "oživeli" Boris Milivojević i Sergej Trifunović, koji su, kako kaže Andrić, ostali po karakteru isti kao i pre dve decenije.

Snimanje je počelo pre nedelju dana u Beogradu, deo će ovih dana biti snimljen u Beču, jer je i radnja filma smeštena u inostranstvo, ali ekipa je i te kako željna snimanja, da nastavi tamo gde je stala pre 20 godina i napravi podjednako uspešnu filmsku priču.

Na pitanje kako ponoviti uspeh "Munja", Andrić priznaje da ni sam ne zna.

- Bolje da me to ne pitate, jer me to najviše plaši. To je sada dvostruka odgovornost.

Kaže da su “Munje opet”, nastavak prvog dela, iako “kasni nastavak”, budući da se radnja dešava 20 godina kasnije.

- Dva glavna lika su ista, glavni negativac je isti, tu su i devojke iz prvog dela filma. Nažalost, nema Nebojše Glogovca... Ali, tu su novi, mladi, prilično dobri glumci - kaže reditelj.

Raša Andrić Foto/Privatna arhiva Raše Andrića
 

Andrić otkriva da se dugo čekalo sa nastavkom, jer je u međuvremenu preminuo Nebojša Glogovac, koji je u filmu igrao policajca, zbog čega nikome, kako iskreno priznaje, “nije bilo ni do čega”.

- Našli smo, ipak, način kako da i njega uključimo u film i uspeli smo u tome. Tek treba da snimimo te scene, pa neću sada da otkrivam ništa - najavljuje reditelj.

Na pitanje kakvi su Pop i Mare danas, kaže - potpuno isti, samo malo stariji.

- Njihovi odnosi su se malo razvili, ali su isti - i dalje žive sa majkama, i dalje manje-više ne rade ništa i i dalje su jako zabavni.

Brojne replike iz “Munja” se i danas često citiraju, a reditelj se nada da će tako biti i sa drugim delom filma.

IMDb
 

Na pitanje kako se odlučio da snima nastavak u Beču, odgovara da je takav bio scenario.

- “Munje'' su bile film i o Beogradu. Bilo me je strah da snimam film o današnjem Beogradu, jer ga više i ne poznajem toliko, jer sam mator, pa ne znam šta se dešava, i to bi bilo sumnjivo. Kada je scenarista smislio da se film odvija u inostranstvu, sunce me je ogrejalo i olakšalo mi posao - priča Andrić.

Dodaje, ipak, da će se u Beču snimati samo tri dana, dok će ostale događaje koji se tamo dešavaju “glumiti” Beograd i neki gradovi u blizini prestonice.

Lokal “Lepa Brena” su izabrali zahvaljujući pomoći naših ljudi koji žive i rade u Beču.

- Imali smo ovde neke naše ljude, koji su nam pomogli, koji se bave ovim poslom i kada smo na osnovu fotografija tražili gde ćemo snimati, oni su nam slali šta treba, dodali neke svoje ideje. Inače, bio sam u ''Lepoj Breni'' kada sam bio u Beču - napominje reditelj.

Raša Andrić Foto: Momčilo Božilov
 

- ''Lepa Brena'' je kultni lokal u Beču i zaslužuje da se pojavi i u srpskom filmu - kaže Milenko Šoškan, vlasnik folkoteke, koja ove godine slavi 30 godina postojanja.

Snimanje filma počelo je pre nedelju dana, a premijera se očekuje sledeće jeseni.

Originalnu glumačku postavu ove urbane komedije autorskog tandema koji čine Raša Andrić i scenarista Srđa Anđelić, činili su Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Maja Mandžuka, Nikola Ðuričko, Zoran Cvijanović i Nebojša Glogovac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike