Ljubivoje Ršumović za 24sedam: Uvek sam tragao za bajkama

25.10.2022

18:30

0

"Raduje me veliki broj dece na Sajmu knjiga", ističe poznati književnik

Ljubivoje Ršumović za 24sedam: Uvek sam tragao za bajkama
Copyright Ljubivoje Ršumović Promo/Uroš Petrović

Beogradski sajam knjiga je otvoren u nedelju  i već je uspeo prvog dana da zabeleži rekord od 15.624 posetilaca, što je apsolutni rekord ove najznačajnije kulturne manifestacije u regionu.

Očigledno je da su dve godine pauze tokom pandemije, kada se sajam nije održavao, učinile svoje, pa su svi ljubitelji knjige željno pohrlili da nadoknade propušteno vreme.

Sajam je tradicionalno mesto okupljanja književnika, pa smo tako u Hali 1, na štandu Fondacije "Ršum" zatekli našeg književnika i dečjeg pisca Ljubivoja Ršumovića.

Fondacija "Ršum" na Sajmu 24sedam
 

- Sajam se za ove dve godine koliko ga nije bilo, na moju radost, nije promenio. I dalje je ova hala prepuna knjiga, a samim tim i ljubitelja knjige. Ono što me posebno raduje je veliki broj dece. Iako je tradicionalno četvrtak dečji dan, očigledno su roditelji iskoristili priliku da već prvog dana dovedu decu na Sajam da kupe knjige, da vide knjige, da se malo naviknu na njih, jer navika je pola prirode čovekove i što je najvažnije, da na kraju pročitaju te knjige - kaže jedan od omiljenih dečjih pesnika za 24sedam.

Ršumović dolazi na sajam od studentskih dana i ne propušta nijedan.

- Jedini cilj mi je uvek bio da nađem dobre knjige. Uvek sam tragao za knjigama poezije, antologijama i, pošto sam voleo bajke, kupovao sam bajke različitih naroda - otkriva čuveni Ršum.

24sedam
 

Danas on ima svoj štand, odnosno njegova Fondacija "Ršum", gde svi oni koji žele mogu da upoznaju ovog dečjeg pisca, ali i da se upoznaju sa radom pesničke akademije. Takođe, Ršumović, se druži sa svojim čitaocima na štandu "Lagune" i izdavačke kuće "Pčelica".  

Za sve one koji se zateknu na Sajmu, Ršumović preporučuje da posete neku od sala koje se zovu po našim poznatim piscima Dušku Radoviću i Ivi Andriću, gde se organizuju različite tribine i naravno, ono što je najvažnije, na kraju pronađu i kupe knjigu za sebe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike