Najtraženiji naslov prvog dana Sajma knjiga: Snažan, nasilan i emotivan

24.10.2022

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Novi roman Fredrika Bakmana „Pobednici“ izazvao je veliku pažnju čitalaca

Najtraženiji naslov prvog dana Sajma knjiga: Snažan, nasilan i emotivan
817A3496 - Copyright Noć knjige Foto: 24sedam/Danilo Krša

65. Sajam knjiga je, posle dvogodišnje pauze, juče svečano otvoren, a najjači utisak je da su se ljubitelji književnosti i te kako uželeli ove prestižne manifestacije, s obzirom na to da je već prvog dana zabeležena zaista velika poseta.

Sajam knjiga 2022. Promo/Laguna
 

Najtraženiji naslov prvog dana Sajma knjiga, na štandu Lagune, bio je novi roman Fredrika Bakmana „Pobednici“ koji vam predstavljamo u nastavku teksta.

Snažan, nasilan i emotivan - takav je završetak nove priče ovog autora, započete u romanu „Medvedgrad“, a nastavljene u knjizi „Mi protiv vas“, o jednom malom hokejaškom gradu i njegovim stanovnicima.

Roman „Pobednici“ je obična priča o važnim pitanjima: šta je porodica, šta je hokejaški tim, šta je zajednica i šta smo spremni da žrtvujemo da bismo ih zaštitili?

Promo / Laguna / CLinnéa-Jonasson-Bernholm-Appendixfotografi
 

Prošle su dve godine od događaja kojih više niko ne želi da se seti. Svi smo nekako nastavili dalje, ali ima nečeg u toj šumi što nas ne ostavlja na miru. Naš grad nosi tugu u srcu i nasilje u vazduhu. Volimo priče sa srećnim krajem, iako duboko u sebi znamo da se tako završavaju samo bajke.

Ovoga puta sve će početi s olujom, a završiće se sa vatrom. Vratiće se neko koga dugo nije bilo. Neko će leći na večni počinak. Neko će se zaljubiti. Neko će sanjati o profesionalnoj hokejaškoj ligi, a neko o osveti. Neko spava uz najboljeg prijatelja, neko se trudi da sačuva brak, a neko pokušava da spase decu. Neko je pun mržnje, neko ne odustaje od borbe, neko će zgrabiti pušku i s njom otići do klizališta. Neće se ostvariti sve za šta smo se borili. Neće ostariti svi koje volimo.

Promo/Laguna
 

Pa onda, šta je to porodica, šta je hokejaški tim, šta zajednica? To su zbirovi naših izbora. Ono što smo spremni da žrtvujemo ne bismo li ih zaštitili.

Sajam knjiga trajaće do 30. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike