Sandra Mitrović o famoznoj sceni poplave u filmu „Komedija na tri sprata“: Nismo znali šta će se desiti kad se pusti voda

19.10.2022

17:01

0

Prema rečima rediteljke, poruka ovog ostvarenja je da nemamo vremena za ljude koji su dobronamerni, svuda su oko nas, a stavljamo ih na stranu, nadajući se da će uvek biti tu

Sandra Mitrović o famoznoj sceni poplave u filmu „Komedija na tri sprata“:  Nismo znali šta će se desiti kad se pusti voda
172A8792 - Copyright Sandra Mitrović Promo/Aleksandar @girafonstudio/Marko Obradović Edge

Domaći film "Komedija na tri sprata" rediteljke Sandre Mitrović sinoć je imao beogradsku premijeru u MTS dvorani, na kojoj je glumačka ekipa pozdravljena ovacijama, što govori o tome da je u bioskopima još jedno ostvarenje koje vredi pogledati s obzirom na to da glavne uloge igraju Seka Sablić, Boda Ninković, Dragan Jovanović, Vesna Trivalić, Ljubomir Bandović, Miodrag Radonjić, Pavle Mensur, Nataša Tapušković i mnogi drugi.

Premijera filma "Komedija na tri sprata" Promo/Aleksandar @girafonstudio/Marko Obradović Edge
 

Sandra Mitrović je rekla da je "Komedija na tri sprata" ansambl film, koji "ima više junaka, pratimo više priča i svaka ima neku svoju temu", a u "zavisnosti sa kim se gledalac poveže i čija priča ga dotakne nešto će izvući kao poruku".

- Zajednička tema svih junaka je otuđenost. Svi se bave svojim problemima i svako ima nenormalne stvari koje mu se dešavaju u životu, a niko ne obraća pažnju na zgradu i zajednicu koju su zapustili - istakla je rediteljka.

Sandra Mitrović Promo/Aleksandar @girafonstudio/Marko Obradović Edge
 

Prema njenim rečima, poruka filma je da "živimo u brzom vremenu i nemamo vremena za ljude koji su dobronamerni, svuda su oko nas, a stavljamo ih na stranu, nadajući se da će uvek biti tu".

Odrastajući u staroj zgradi u Beogradu gde se znaju komšije, Mitrovićeva je iskusila "otuđenost, izolaciju čoveka, pojedinca živeći u Engleskoj i Americi gde komšijski odnosi ne postoje".

Sandra Mitrović Promo/Aleksandar @girafonstudio/Marko Obradović Edge
 

Najzahtevniji deo filma sniman je u vodi, a najveći deo budžeta je potrošen na poslednjih 20 minuta, rekla je rediteljka.

- Izgradili smo deo seta u bazenu i onda potopili sve što smo izgradili. Izgledalo je nenormalno dobro. Ulaziš u bazen, vidiš deo seta na kome si snimao dva meseca. Nismo znali šta će se desiti kada se pusti voda. Niko to nije radio ranije. Uveravali su nas da će biti sve dobro. I bilo je - ističe Mitrovićeva.

Prema njenim rečima, "glumci su bili fenomenalni" jer je "toliko loženje kad radiš nešto novo i drugačije i svi su bili euforični".

Sandra Mitrović i Boda Ninković Promo/Aleksandar @girafonstudio/Marko Obradović Edge
 

Mitrović je rekla da je glavnu ulogu vodoinstalatera Milenka pisala za Slobodana Bodu Ninkovića sa kojim je radila i ranije, dok se Seka Sablić iznenadila njenom mladošću kad ju je prvi put videla preko video poziva nakon što je prihvatila ulogu.

- Nije mi bilo svejedno kad su svi pristali i kad sam shvatila kakvu glumačku ekipu treba da predvodim. Njima se jako dopao scenario i ukazali su mi povernje da ih vodim kroz projekat. Nadam se da sam opravdala to poverenje – naglašava mlada rediteljka.

Sandra Mitrović Promo/Aleksandar @girafonstudio/Marko Obradović Edge
 

Sa iskustvom snimanja u Sjedinjenim Državama i Engleskoj, Sandra je ocenila da u odnosu na Srbiju "razlika u kvalitetu produkcije i ekipe nije nikakva".

- Stvarno mislim da mi u Srbiji imamo veoma dobar kadar. Najveća razlika su budžeti i proces kastinga. Mi smo manja sredina, lakše je da dođeš do većih glumačkih imena. U Americi je to nemoguće, pogotovo debitantu, da neko uopšte pročita njegov scenario - zaključila je Mitrovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike