24sedam na projekciji "Komedije na tri sprata": Film na koji se lože glumci (FOTO/VIDEO)

13.10.2022

18:00

0

Ovo je priča u kojoj svako može da se prepozna

24sedam na projekciji "Komedije na tri sprata": Film na koji se lože glumci (FOTO/VIDEO)
Na tri sprata film kzš (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Kada se na jednom mestu nađu Jelisaveta Seka Sablić, Boda Ninković, Vesna Trivalić, Dragan Jovanović i Ljubomir Bandović, onda to može da bude samo spektakl, u svakom smislu te reči.

Reč jeo filmu "Komedija na tri sprata" gde je svako od ovih umetnika napravio svoju malu glumačku bravuru. Ipak, moramo izdvojiti Seku Sablić, koja je maestralno odigrala Živku, opet "za jedan stepenik više" nego što smo od nje navikli.  

"Komedija na tri sprata" prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade. Da li su nam komšije i dalje najveći prijatelji i bliži od najbližih rođaka? Da li se prava ljubav krije tu, iza ćoška? Da li možemo pobeći od problema? Ovo su samo neka od pitanja na koja gledalac može da dobije odgovor nakon ovog ostvarenja.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ovo je jedan od onih filmova u kojem će svako moći da prepozna sebe, svoje roditelje, komšiju, najboljeg prijatelja ili neku suludu situaciju iz svog života.

Ipak, ovaj film je potpuno drugačiji od onoga što bi bilo ko očekivao od domaće komedije.

U stilu pravih holivudskih filmova debitantkinja Sandra Mitrović koja je dugo živela u Americi, znala je da je za dobar film, pre svega, neophodna vrhunska glumačka podela, zatim dobro odabrana ekipa od snimatelja, preko direktora fotografije, do scenografa. A onda na scenu stupa ona, sa svojom rediteljskom palicom. Rezultat: savremeni srpski film kojeg se ne bi postidela nijedna holivudska produkcija.

To upravo i potvrđuju reči glumaca koji su nakon novinarske projekcije svoje utiske podelili sa novinarima.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ceo moj utisak sa snimanja je "baš je loženje" - rekla je Vesna Trivalić, čija je replika iz filma "moram da idem, pas me ucenjuje", već postala viralna na društvenim mrežama.

Ona se zajedno sa Draganom Jovanovićem kao glumački par u filmu pojavljuje nakon više od dvadeset godina. Zadnji put bilo je to u dečjoj serji "Metla bez drške".

- Film ima dramske, komične, melodramske situacije, a publika bi trebalo da bude dirnuta, nasmejana i srećna kada izađe iz bioskopske sale - navela je Trivalić.

Iako bi možda pomislili da je posle bezbroj komičnih uloga ova je još jedna u nizu koju je ova glumica sa lakoćom odigrala, to nije baš tako.

- Iako imate iskustva, ono vam ne pomaže i ne donosi mnogo, jer svaki novi film je novi početak - bila je iskrena Vesna, koja je priznala da je tokom snimanja često znala da se za trenutak  pretvori u dete i iskreno počne smejati svojim kolegama u komičnim scenama.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Jednu od glavnih uloga, komšiju Milenka, koji kao svaki pravi komšija brine o svima i koji je jedan od "tihih heroja" kojeg svi znamo, igra Slobodan Boda Ninković.

 - Milenko je lik koji nema svoj privatan život i na sve stanare gleda kao na porodicu. I svi ti stanari takođe na njega gledaju kao da im je član porodice - rekao je glumac o svom liku, koji će svakom ostati u srcu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Miodraga Radonjića ni ovog puta nije zaobišla uloga kriminalca "blejača koji nema obaveza i živi u svom svetu".

- Mislim da je ovo veoma lekovit film danas kada svuda osećamo odsustvo empatije. Takvo je danas društvo, svi gledaju samo sebe, i ovde je tako u početku, a onda se sve menja kada se desi jedna velika pretnja i potencijalna tragedija - rekao je Radonjić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glumica Seka Sablić je danas prvi put odgledala ceo film i bila je potpuno oduševljena  specijalnim efektima u poslednjoj trećini priče, kada je nastala poplava u zgradi.

- Toliko prizora vode na sve strane, to nije viđeno nikad u domaćem filmu, samo u stranim produkcijama. Oduševljena sam kako to sve izgleda, samo se nadam da nas nikad u životu neće zadesiti slična katastrofa - rekla je Sablić.

Ona je izdvojila kolegu Bodu Ninkovića, smatrajući da  nosi ceo film.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Prema njenim rečima, iako nije bila prvi izbor rediteljke, uloga ju je odmah privukla, a posebno "odnos Živke sa sinom kriminalcem" kojeg u filmu igra Ljubomir Bandović.

Kako tvrdi "svi mi poznajemo jednu Živku".

Rediteljka Sandra Mitrović, radila je  i scenario u saradnji sa kolegom Noe Dodsonom.

- Scenario je nastajao prilično dugo, oko tri godine. Za to vreme tekst se menjao, promenili smo i žanr, strukturu, kao i neke likove. Sada već to nije onaj scenario s početka. Iako u nazivu filma postoji reč „komedija“, ovaj film nije samo u tom žanru, bilo bi pretenciozno da jeste - izjavila je Mitrović, dodajući da ovog ostvarenja neće biti pravljena TV serija.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glumica Vanja Nenadić ocenila je film kao duhovit i setan, a za svoj lik stjuardese Sare rekla je da se mnoge devojke mogu prepoznati u njoj, jer ona nema sreće u ljubavi i ne može da pronađe pravog.

- I ja lično imam slične drugarice, tako da mi je sve poznato. Ja sam se ovim filmom oduševila još na kastingu i već tada sam znala sam da je ovo baš moja uloga - rekla je glumica novinarima.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Poseban izazov ovog filma bile su scene poplave u zgradi, za koju je potrošeno pola budžeta.

Autorsku ekipu čine i producent i pomoćnik reditelja Ivan Grbin, direktor fotografije Dušan Ivanović, scenografi Aljoša i Sanela Spajić.  Film je rađen u produkciji kuće Filmland i kompanije Telekom Srbija

Premijerno će biti prikazan u Beogradu 18. oktobra, dan kasnije u Novom Sadu, a od 20. oktobra u svim bioskopima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike