Keli Mekgilis: Seks simbol koju je slomio život

14.05.2022

17:45

0

Glumica se u javnosti retko pojavljuje, a i kada to učini, mnogi je jedva prepoznaju jer se potpuno promenila

Keli Mekgilis: Seks simbol koju je slomio život
Keli Mekgilis u filmu "Top Gan" - Copyright Profimedia

Glumica Keli Mekgilis proslavila se ulogom instruktorke Čarli, fatalne plavuše,  u filmu "Top Gan" 1986. godine.

Iako je ovaj film za njenog partnera Toma Kruza bila odskočna daska za vrtoglavi uspon holivudske karijere koja i dan danas traje, njen životni put nakon tog filma koji joj je omogućio svetsku slavu, ipak je krenuo drugačijim putem.

Nakon "Top Gana" postala je još traženije glumačko ime u Holivudu i seks simbol, ali nakon što je tokom devedesetih snimila nekoliko filmova, odlučila je da se povuče iz javnog života.

Ispostavilo se kasnije, da nije mogla da podnese medijski pritisak zbog depresije sa kojom se borila i napada panike.

Profimedia
 

Glumica se u javnosti retko pojavljuje, a i kada to učini, mnogi je jedva prepoznaju jer se potpuno promenila. Nekadašnji seks simbol nabacila je višak kilograma, a i prepoznatljivu plavu kosu je skratila.

Ovih dana nas očekuje nastavak "Top Gana", međutim u nastavku  ovog kultnog filma nje nema.  

- Stara sam i debela i izgledam primereno mojim godinama. Radije se osećam dobro u vlastitoj koži i u ovim godinama, umesto da pridajem pažnju svim tim drugim stvarima - izjavila je ova glumica 2019. godine.

Profimedia
 

Keli zapravo nikad nije htela da plaća "holivudsku cenu" uspeha.

- Znam da je moj izgled ispod očekivanog, ali ja nisam pristajala na operacije i intervencije kojima bih išla u korak sa mlađim koleginicama - izjavila je svojevremeno američkim medijima.

U međuvremenu Keli se udavala dva puta, ima dvoje dece, a 2009. godine svetu je priznala da je lezbejka.

- Završila sam s muškarcima. Život je putovanje tokom kojeg rasteš i menjaš se. A na kraju zavoliš ono što jesi - rekla je u intervjuu.

Nakon velikog uspeha koji je postigla u "Top Ganu" otvorila je bar, radila s zavsinicima od droga i alkohola, podučavala mlade glumce i prihvatila uloge u nekoliko niskobudžetnih filmova.

Keli Makgilis je završila dramu na Džulijardu 1983. godine. Pre planetranog uspeha sa Tomom Kruzom bila je nominovana za  Zlatni globus za ulogu  u filmu "Svedok" u kojem je glumila sa Harisonom Fordom.

Profimedia
 

Zatim je usledila i velika uloga u "Top Ganu", po kojoj će je mnogi zauvek pamtiti.

Ulogu u filmu" Optužena", dobila je 1988. godine, međutim kako je kasnije izjavila ovaj film je mrzela i zbog njega je prekinula da se bavi svojom karijerom.

Nakon toga  pojavila se u desetak uloga na televiziji i filmu tokom devedesetih pre nego što je napravila pauzu u glumi od nekoliko godina.

Godine 2004, glumila je u predstavi "Diplomac" ulogu gospođe Robinson, putujući po Sjedinjenim Državama. Na televiziji je počela ponovo da snima tek 2006. godine, a 2007. pridružila se seriji "The L Word" u njenoj petoj sezoni.

Iza glumačke karijere i velikog uspeha Keli zapravo se krio turbulentan i težak život, koji je verovatno naterao da u kasnijim godinama "prikoči".

Profimedia
 

Od svog drugog supruga se razvela 2002. godine i nakon toga počela je ide na psihoterapiju, i popravila je narušene odnose sa ćerkama.

U jednom intervju 2009. javno je priznala da je lezbejka i sledeće godine se udala za Melaniju Lis koja je radila kao konobarica u njenom restoranu.

Pre nekoliko godina doživela je napad u svojoj kući u Severnoj Karolini kada joj je provalnik upao u kuću, a tada je glumica prvi put otkrila, da joj to nije bila prva trauma u životu.

Silovana je kao tinejdžerka.

- Posle svakog od ovih napada sam se selila misleći da mogu da nađem sigurno mesto. Ne. Sada imam užasna osećanja PTSD (Posttraumatski stresni poremećaj) i pokušavam da se izdginem svakodnevno iz dubina depresije i očaja. Sav taj bol iz prošlosti je ušao u moju psihu. Sve što sam oduvek htela je da se osećam sigurno. Sigurno u sopstvenom domu - napisala je Keli Mekgilis na svom Fejsbuku.

Profimedia
 

Zbog silovanja čitavog života se borila s napadima panike, a jedno vreme bila se okrenula i zavisnostima alkohola i droge.

- Mnogo sam pila, previše, i nisam ništa jela. Bojala sam se noći i kako bih prebrodila taj strah, pila sam alkohol - rekla je u jednom intervju.

Mir je pronašla tek 2009. godine. Tada je već osam godina bila trezna i obnovila je vezu sa dve ćerke, otkrila je da je lezbejka. Danas tvrdi da nikad ne bi menjala ovaj život koji živi, daleko od očiju javnosti i svetla holivudskih reflektora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike