Šta možemo očekivati od nastavka "Top Gana": Zbog čega je Kruz nadmašio sebe i gde je Keli Mekgilis? (FOTO/VIDEO)

13.05.2022

17:13

0

Iako se filmska priča oslanja na prvi deo ipak uspeva da ponudi i nešto novo

Šta možemo očekivati od nastavka "Top Gana": Zbog čega je Kruz nadmašio sebe i gde je Keli Mekgilis? (FOTO/VIDEO)
TGM-FF-125R2 - Copyright Foto: Gettyimages2022/Paramount

Dok se sa nestrpljenjem iščekuje evropska premijera nastavka filma "Top Gan" koji je Toma Kruza vinuo na zvezdano nebo Holivuda, mnogi se pitaju da li će "Top Gan: Maverik" uspeti da ispuni očekivanja ali i premaši po slavi, popularnosti i novcu prvi deo filma.

Svetska premijera je održana u Kaliforniji i od nje je napravljen pravi mali filmski spektakl s obzirom na to da je Tom Kruz "sleteo" na crveni tepih pravo iz helikoptera kojim je sam pilotirao.

Evropska premijera se očekuje sa velikim uzbuđenjem na Kanskom festivalu.

Tom Kruz Profimedia
 

IMAX premijeru pred domaćom publikom film će imati u utorak, 24. maja, u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, sa početkom u 20 časova, a karte su već u prodaji.

Nakon IMAX premijere "Top Gan: Maverik" pretpremijerno će se prikazati u odabranim bioskopima 25. maja, a dan kasnije film će se naći na redovnom repertoaru svih bioskopa širom zemlje.

U Kanu, na premijeri, pojaviće se cela glumačka ekipa filma "Top Gan: Maverik". Jedina koja će ovog puta nedostajati originalnoj postavi iz 1986. godine je Keli Mekgilis, jer su kreatori nastavka odlučili da  ljubavna priča Maverika i Šarlot Čarli Blekvud, ipak ne bude nastavljena.

- Nisam želeo da svaka priča bude vezana uz prošlost, bilo mi je važno da pokažem neke nove likove - izjavio je reditelj Džozef Kosinjski.

Tom Kruz Profimedia
 

S druge strane, Keli je 2019. godine izjavila:

- Stara sam i debela i izgledam primereno mojim godinama. Radije se osećam dobro u vlastitoj koži i u ovim godinama, umesto da pridajem pažnju svim tim drugim stvarima.

Nakon više od 30 godina služenja u mornarici, kao jedan od najboljih pilota, Pit „Maverik” Mičel je tamo gde i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju.

Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve nijedan živi pilot nikada još nije video, Maverik sreće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak „Ruster”, sina Maverikovog pokojnog prijatelja i oficira za presretanje radara poručnika Nika Bredšoa, zvanog „Gus”.

Profimedia
 

Suočavajući se sa neizvesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.

Skoro 40 godina od prvog filma, koi je režirao Toni Skot, Maverik je i dalje brz, više smiren, još uvek u velikoj formi i zaljubljen u letenje, piše "Gardijan".

- Maverik je još uvek samo kapetan iako bi mogao da bude admiral, uprkos njegovom lošem stavu piloti ga poštuju, a štiti ga njegova trajna veza sa kolegom i rivalom kojeg i u drugom nastavku igra Val Kilmer - otkriva "Gardijan".

"Vanity Fair" piše da je prvi deo "Top Gana" režiser Toni Skot jednu stereotipnu priču o elitnoj jedinici pilotske škole američke mornarice uspeo da pretvori u kultnu ikonografiju koja podrazumeva muški mačizam i brze, teške leteće mašine.

Foto: Gettyimages2022/Paramount
 

- I pre nego što su posebna deca Hogvortsa počela da nas zabavljaju svojim trudom da budu najbolja mala čuda, tu su bili dečaci iz Top Gana, piloti u službi američkog imperijalizma - piše "Vanity Fair".

Ipak, kako ugledni svetski magazin ističe, u nastavku filma "neprijatelj" je samo "neprijatelj". Ne pominje se ni Rusija, ni Kina ni Irak, ni bilo koji drugi uobičajeni neprijatelji patriotskih momaka.

- Kakve veze ima ko su loši momci, oni nisu mi - poručuje film.

Iako se filmska priča u nastavku oslanja na prvi deo ipak uspeva da ponudi i nešto novo. Ono što je najvažnije kako smatra "Vanity Fair", priča nije fokusirana na globalni politički sukob već na ličnu priču.

"Vanity Fair je posebno pohvalio Tom Kruza koji je nadmašio sebe i uspeo da pokaže da svet pravih autentičnih heroja još uvek postoji, a ko bi mogao to mogao biti bolje na filmu od Kruza.

Zato „vežite se, polećemo”!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike