Amber Herd - glumica o kojoj bruji ceo svet: Ateista, biseksualka i bivša žena Džonija Depa

01.05.2022

18:30

0

Premijera nastavka “Akvamena” planirana je za sledeću godinu, ali s obzirom na to da je u toku mučan sudski proces sa njenim bivšim mužem upitno je njeno pojavljivanje

Amber Herd - glumica o kojoj bruji ceo svet: Ateista, biseksualka i bivša žena Džonija Depa
profimedia-0285596370 - Copyright Amber Herd Profimedia

Amber Herd je američka glumica i manekenka, koja je trenutno u fokusu svetske javnosti zbog suđenja sa bivšim mužem holivudskom zvezdom Džonijem Depom.

Mnogi ovo suđenje nazivaju “suđenje veka”, a na njemu svaki dan isplivavaju novi šokantni detalji iz braka dvoje glumaca.

A ko je zapravo Amber Herd, glumica koja se proslavila sporednim ulogama u visokobudžetnim filmovima i brakom sa slavnom holivudskom zvezdom.

Amber je rođena 22. aprila 1986. godine u Ostinu. Odrasla je u Teksasu sa mlađom sestrom u katoličkoj, konzervativnoj porodici sa skromnim prihodima.

Amber Herd Profimedia
 

U mladosti Amber je učestvovala na takmičenjima lepote. Kada je imala 16 godina njena najbolja drugarica poginula je u saobraćajnoj nesreći i od tada je ateista, piše “Indepedent”.

Sa 17 godina napustila je školu da bi se posvetila karijeri modela u Njujorku. U međuvremenu se predomislila pa se odlučila za glumu u Los Anđelesu, a srednju školu je završila vanredno.

Pre ozbiljnih filmskih uloga 2004. godine pojavila se u dva muzička spota i to u spotu Kenny Chesney’s kantri umetnika i muzičkom spotu rok benda “Eisley’s”.

Amber Herd, film "Akvamen"/Profimedia
 

Prvu filmsku ulogu ostvarila je 2004. godine u sportskoj drami “Najbolji tim”, nakon koje su usledile manje uloge u filmovima “Severna zemlja” (2005) i “Alfa mužjak” (2006).

U horor filmu “Svi momci vole Mendi Lejn” 2006. godine igrala je glavnu ulogu, a zatim i u seriji “Skrivene palme” koju se tokom 2007. godine emitovala na televizijskom kanalu Si-Vi.

Pažnju javnosti privukla je 2008. godine sporednim ulogama u akcionoj drami “Nikad ne odustaj” i komediji “Ananas ekspres”.

Takođe je poznata po ulogama u filmovima “Zombilend” (2009), “Dnevnik opijanja”, “Luda vožnja” (2011), “3 dana za ubistvo” (2014), “Vreli Majk 2”, “Dankinja” (2015) i “Akvamen” (2018).

Amber Herd Profimedia
 

Premijera nastavka “Akvamena” planirana je za sledeću godinu ali s obzirom na to da je u toku mučan sudski proces sa njenim bivšim mužem upitno je njeno pojavljivanje.

Naime fanovi Džonija Depa su ponovo pokrenuli peticiju iz 2019. godine da se Amber izbaci iz nastavka popularnog filmskog spektakla.

- Učinite pravu stvar. Uklonite Amber Herd iz “Akvamena 2” – navodi se u peticiji koju je potpisalo dva miliona fanova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Amber Herd je prema navodima "Indepedenta" od 2008. do 2012. godina bila u vezi sa fotografkinjom Tasya van Ree, a 2010. se i javno deklarisala kao biseksualka.

Prepostavlja se da je sa Džonijem Depom počela da se zabavlja 2012. godine, a upoznali su se na snimanju filma “The Rum Diary”. Verili su se 2014. godine, a 2015. godine venčali. Pet meseci kasnije Amber je podnela zahtev za razvod braka.

Pričalo se da je tokom braka sa Depom imala aferu sa glumicom Karom Delevinj, ali ove glasine nikad nisu potvrđene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Nakon braka sa Depom u periodu od 2016. do 2018. godine izlazila je sa miljarderom Ilonom Maskom, a na aktuelnom suđenju u dokaznom postupku čitane su njihove poruke.

U njene poslednje veze ubraja se ona sa snimateljkom Bjankom Buti od 2020. do 2021. godine, a na kraju je došlo do raskida zbog “udaljenosti”.

Amber je 2020. godine na Instagramu objavila vest o majčinoj smrti, a godinu dana kasnije da je i sama postala majka uz pomoć surogat majke. Identitet oca nije objavljen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Ona je tada na Instagramu napisala:

"Pre četiri godine odlučila sam da imam dete. Želela sam to pod svojim uslovima. Sada shvatam koliko je to radikalno za nas žene da na ovaj način razmišljamo. Nadam se da ćemo doći do tačke u kojoj je normalno da ne želimo prsten da bismo imali krevetac."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Inače, Amber se bavi i aktivizmom. Pre svega zalaže se za prava žena i dece. Sarađuje sa humanitranim organizacijama kao što je Amnesty International, Art of Elysium i Syrian American Medical Society, koja pomaže sirijskim izbeglicama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike