Tom Kruz u trci sa koronom i vremenom: Da li će “Nemoguća misija 7” postati najveća filmska katastrofa? (FOTO)

12.02.2022

19:00

0

Epidemija i pandemijske mere širom planete ozbiljno su narušile plan ekipe, i svako novo odlaganje je dovodilo do novog probijanja budžeta

Tom Kruz u trci sa koronom i vremenom: Da li će “Nemoguća misija 7” postati najveća filmska katastrofa? (FOTO)
profimedia-0096263329 - Copyright Profimedia

Izgleda da “Nemoguća misija 7” polako ali sigurno postaje nemoguća misija bar za Toma Kruza i ostale producente filma.

Prvo utrkujući se sa pandemijom, a sad i sa vremenom budžet filma je po ko zna koji put probijen, a kako je preneo ugledni “Variety” sad će iznositi minimum 290 miliona dolara.

Epidemija i pandemijske mere širom planete ozbiljno su narušili plan ekipe filma, i svako novo odlaganje je dovodilo do novog probijanja budžeta, piše Gardijan.

Profimedia
 

Naime, snimanje pojedinih scena zahteva zatvaranje čitavih kvartova kao ona scena koja je predviđena da se dešava tokom karnevala u Veneciji.

“Nemoguća misija 7” se polako ali sigurno penje na skalu najskupljih filmova. Trenutno je na 13. mestu, piše Gardijan.

Međutim kako se ističe u tekstu, to što je film najskuplji nije garancija za uspeh, a kao dobar loš primer se navodi “Vodeni svet” sa Kevinom Kostnerom, sada već i poznatijem i kao “najvećim filmskim promašajem”.

Foto: Profimedia
 

Od samog početka snimanja “Nemoguće misije 7” nizali su se peh za pehom, uglavnom prouzrokovani pandemijom.

U međuvremenu procureo je video u kojem je ceo svet mogao da vidi kako Tom Kruz viče na svoju ekipu zbog kršenja pravila socijalnog distanciranja.

„Ako te vidim da to radiš ponovo, odlaziš", vikao je glumac Tom Kruz.

Tom Kruz Profimedia
 

Filmski studio Paramaunt u septmebru je podneo tužbu u kojoj tvrdi da joj nije u potpunosti isplaćeno osiguranje za gubitke povezane sa Kovidom-19.

Kako prenosi BBC kompanija je saopštila da je prekinula snimanje sedam puta tokom pandemije, a među razlozima je bilo i ograničenje putovanja koje je uvela britanska vlada.

U tužbi, Paramaunt je naveo da je snimanje najnovijeg dela filma Nemoguća misija trebalo da počne u Veneciji u februaru 2020, ali da je moralo da bude prekinuto pošto je jedan od članova ekipe zaražen korona virusom.

Snimanje je u martu prebačeno u Rim, ali su ga kasnije odložila italijanska ograničenja uvedena zbog pandemije.

U oktobru 2020. virus se raširio među članovima ekipe u Rimu, pa se produkcija preselila u Veneciju, ali su tada članovi ekipe i statisti bili pozitivni.
U februaru 2021. godine snimanje u Velikoj Britaniji prekinuto je posle naglog porasta slučajeva korona virusa u zemlji.

Profimedia
 

Produkcija se preselila u Dubai, ali su planovi za završetak snimanja u Velikoj Britaniji odloženi zbog karantinskih ograničenja britanske vlade.

Zatim je u junu 2021. među glumcima i članovima ekipe u Velikoj Britaniji bilo nekoliko zaraženih, prenosi BBC.

Dodatni problem za "Nemoguću misiju 7" je što se snima uporedo osmi deo, koji bi trebalo da bude poslednji.

Kruz insistira da se ne pušta sedmi deo dok  ne bude završen osmi deo. To znači da će sedmi deo izaći tek sledećeg leta iako se očekivao u maju ove godine, a osmi 2024. godine.

Profimedia
 

Međutim, teško je predvideti konačan raspored premijera, a i probijanje budžeta, jer svako odlaganje iziskuje još novca.

"Poslednji duel", "Priča sa zapadne strane", "Matriks 4" i "Mesečev pad" su svi teatralno umrli užasnom smrću, a malo je znakova da će se stvari uskoro menjati. Uz to, hladni kinesko-američki odnosi znače da film poput "Nemoguće misije 7" više ne može računati na velike kineske blagajne. Na papiru, "Misija" plovi u savršenu oluju. Ako loš vetar duva na film, koliko god nežno, mogli bismo da gledamo najveću propast svih vremena. Ipak, ostajemo optimisti - piše Gardijan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Gardijan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike