Nada Šargin za 24sedam o velikoj nagradi za veliku ulogu: „Noru“ sve više osvajam i osećam (FOTO)

20.04.2022

16:56

0

Autor: Dejan Ćirić

Prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu biće prva gošća podkasta nacionalnog teatra upravo povodom drame „Nora - lutkina kuća“

Nada Šargin za 24sedam o velikoj nagradi za veliku ulogu: „Noru“ sve više osvajam i osećam (FOTO)
nagradae_grada_beograda_19042022_0031 - Copyright Nada Šargin, dodela Nagrade grada Beograda ATA Images/Amir Hamzagić

Nagrada grada Beograda "Despot Stefan Lazarević" uručena je juče u Starom dvoru zaslužnim pojedincima koji su svojim radom i delima u prethodnoj godini unapredili kulturni, društveni, naučni, privredni i sportski život u 20 različitih oblasti.

Nagradu, koja se dodeljuje u okviru manifestacije "Dani Beograda", uručili su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nada Šargin, dodela Nagrade grada Beograda ATA Images/Amir Hamzagić
 

Nagrada za pozorišno stvaralaštvo uručena je glumici Nadi Šargin koja je za naš portal podelila utiske o dobijanju ovog prestižnog priznanja.

- Ova nagrada se dobija jednom u oblasti pozorišta za prošlu godinu. Po tome se razlikuje od drugih. Drago mi je da sam je dobila za ulogu Nore koja mi mnogo znači i koju sve više osvajam i osećam, od igranja do igranja, a publika odlično reaguje na predstavu koju je rediteljka Tanja Mandić Rigonat postavila u jednom jakom ritmu, aktivitetu i uzbuđenju - rekla je istaknuta dramska umetnica.

Nada Šargin, dodela Nagrade grada Beograda ATA Images/Amir Hamzagić
 

Inače, Nada Šargin će biti gošća prvog podkasta pod nazivom ”Pauza” koji pokreće Narodno pozorište u Beogradu.

Nacionalni teatar će 5. maja na svom sajtu i drugim onlajn platformama (YouTube, društvene mreže) objaviti prvu epizodu audio i video podkasta.

„Pauza“ će biti realizovana u formi razgovora sa umetnicima i saradnicima Narodnog pozorišta, a teme će proisteći iz predstava koje su na repertoaru Drame, Opere i Baleta.

Nada Šargin Promo/Vladimir Miladinović
 

Podkast uređuje i vodi pozorišna rediteljka Ana Konstantinović u sklopu šireg programa namenjenog stvaranju snažnijih veza i komunikacije sa pozorišnom publikom.

Predstave menjaju one koji ih stvaraju, kao i one koji ih gledaju. Razgovori o kreativnim procesima, o umetnosti i društvu, kompleksnim temama i svakodnevici pozorišnog života mogu da prošire naše shvatanje pozorišta i otvore nove horizonte promišljanja i osećanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike