Život joj je zavisio samo od jedne stvari: Kontroverzni Netfliksov film otkriva nove detalje o Merilin Monro (VIDEO)

19.04.2022

08:26

0

Priča je rađena prema romanu Džojs Kerol Outs iz 2000. godine, i pokušava da “odmrsi” poslednje dane života legendarne glumice uz pomoć novih detalja iz ove istraživačke biografije

Život joj je zavisio samo od jedne stvari: Kontroverzni Netfliksov film otkriva nove detalje o Merilin Monro (VIDEO)
profimedia-0365621745 - Copyright Profimedia

Prošlo je šezdeset godina od smrti Merilin Monro, jedne od najvećih holivudskih zvezda, čija je smrt i danas obavijena misterioznim plaštom koji mediji i obožavaoci uporno pokušavaju da skinu.

Poslednji u nizu je Netfliksov dokumentarac koji je i pre objavljivanja pokrenuo brojne kontroverze, a ono što je za sada sigurno da će ovo biti prvi Netfliksov film koji neće biti namenjen onima ispod 18 godina.

Film je rađen prema romanu Džojs Kerol Outs iz 2000. godine, i pokušava da “odmrsi” poslednje dane života Merilin uz pomoć novih detalja iz ove istraživačke biografije.  

Profimedia
 

Slavnu glumicu igra kubanska glumica Ana de Armas iako su prvobitno bile planirane Naomi Vots i Džesika Čestejn. Međutim Čestejnova je napustila film nakon što je njegov budžet smanjen 2019. godine, što je dovelo do novog kruga kastinga i uloga je pripala Ani de Armas.

Kubanska glumica je devet meseci vežbala dijalekt kako bi savladala prepoznatljivi vokalni stil slavne plavuše.

Endri Dominik, reditelj i scenarista ovog filma, je izjavio da je Merilin Monro bila otelotvorenje nepravde nad ženama.

- Želim da ispričam priču o Normi Džin kao centralnoj figuri u bajci. Ona je dete, siroče izgubljeno u šumama Holivuda - izjavio je Dominik, a prenose svetski filmski portali.

Profimedia
 

On je naveo da je njegov scenario bez mnogo dijaloga i govori o tome kako trauma iz detinjstva može da oblikuje odraslu osobu koja je podeljena između “javnog i privatnog ja”.

U sporednim ulogama pojavljuju se Ejdrijen Brodi, Bobi Kanavale i Džulijana Nikolson. Muziku za film radili su Nik Kejv i Voren Elis, a svetska premijera se očekuje na ovogodišnjem Kanskom festivlau.

Kada je Merilin Monro izvršila samoubistvo, svet je bio u šoku i pitao se “kako je moguće da je talentovana i lepa glumica umrla sa samo 36 godina. Izveštaj autopsije je glasio “verovatno samoubistvo”, ali pitanje “Ko je ubio Merilin Monro? nikad nije nestalo.

Film duboko istražuje odnose Merilin Monro sa predsednikom SAD Džonom Kenedijem i njegovim bratom, državnim tužiocem Robertom Kenedijem - odnos koji je politički mogao da ih uništi, piše ugledni svetski magazin Vanity Fair.

Profimedia
 

- Znate li od koga sam uvek zavisila? - upitala je neposerdno pre smrti Monro, britanskog novinara W.J. Weatherby.

- Ni od stranaca, ni od prijatelja. Telefon, to je moj nabolji prijatelj – odgovorila je ova slavna glumica.

Merilin je imala dva telefona. Ružičasti za uobičajene pozove, i jedan beli za posebne prijatelje. Oba telefona su imala dovoljno dugačke kablove da može da se kreće u kući dok priča.

Poslednjeg dana Merilin je pričala sa svojim psihijatrom. On je kasnije policiji u Los Anđelesu koja istraživala samoubistvo ispričao da je njegova pacijentkinja tog dana bila prilično uznemirena.

- Tog jutra imala je grčeve u stomaku i bila je prilično uznemirena ceo dan.

On je takođe napomenuo da je holivudska zvezda imala aferu sa jednom "izuzetno važnom osobom iz Vlade na veoma visokom nivou".

Profimedia
 

Kada ju je video tog poslednjeg dana, bila je prilično nezadovoljna činjenicom da jedna od najlepših žena na svetu nema zakazan nikakav ljubavni sastanak subotom uveče. On je rekao da je Merilin te večeri očekivala veoma važne ljude. Nazvala ga je nakon što je sastanak bio otkazan, prenosi Vanity Fair.

Veče neposredno pre samoubistva, između sedam i devet uveče, Merilin je telefonom pozvao njen dugogodišnji bliski prijatelj Henry Rosenfeld iz Njujorka. On je izjavio policiji da je zvučala malo “grogi” ali to nije bilo ništa neubičajeno za nju.

Profimedia
 

Ovo su samo neki od detalja iz romana Džojs Kerol Outs na kojem se bazira ovaj Netfliksov dokumetarac. Ona je u svom romanu koristila pseudonime za muškarce u Monroinom životu, za razliku od njihovih pravih imena, a u knjizi se sugeriše da je glumicu ubio osvetoljubivi bivši ljubavnik, za razliku od zvanične verzije - slučajnog predoziranja barbituratom.

Bez obzira šta je prava istina, ovaj film će sigurno doneti nova saznanja ali i potpuno drugačiji pogled na samoubistvo ove slavne zvezde posle 60 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vanity Fair

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike