Ceo svet priča o Džuliji Roberts: Ovo su razlozi (FOTO/VIDEO)

20.04.2022

09:15

0

Francuski Vog je ovu ulogu slavne glumice već ocenio kao “najinteresantniju” u njenoj bogatoj karijeri

Ceo svet priča o Džuliji Roberts: Ovo su razlozi (FOTO/VIDEO)
Džulija Roberts - Copyright Džulija Robers/Profimedia

U Njujorku je sinoć premijerno prikazana serija “Gaslit” u kojoj glavne uloge imaju Džulija Roberts i Šon Pen.

Reč je o političkom trileru u produkciji Starz čija je premijera za gledaoce najavljena za 24 april.

Na premijeri u Njujorku su se pojavili i glavni glumci Šon Pen i Džulija Roberts. Ono što je najviše privuklo pažnju na premijeri bio je izgled Džulije Roberts koja se ovog puta odlučila za sivu Gučijevu kombinaciju blejzer i karirane bermude.

Profimedia
 

Kako su ocenili svetski mediji bila je to velika noć za zvezdu koja se vraća na TV ekrane ulogom Marte Mičel, ženom prvim uzbunjivačem javnosti, za koju je američki predsednik Nikson tvrdio da bez nje ne bi bilo afere “Votergejt”.

Džulija Roberts Profimedia
 

Pored nje glavnu ulogu igra i Šon Pen, koji u ovoj seriji ima potpuno neprepoznatljiv izgled. On u ovoj seriji igra Džona Mičela, prijatelja i advokata nekadašnjeg predsednika Amerike Ričarda Niksona.

Profimedia
 

Pored Šona Pena i Džulije Roberts, u seriji "Gaslit" glume Den Stiven (Džon Din), Beti Glipin (Mo Din). Ši Vigam (Gordon Lidi), Darbi Kamp (Marti Mičel), kao i srpski glumac Aleksandar Filimonović (Zolton)

O aferi “Votergejt”je mnogo pričano svih ovih godina međutim ovde je reč o potpuno novoj perspektivi na celu aferu bar tako tvrde tvorci serije “Gaslit”.

Kreatori serije cilj je da se priča o Votergejt aferi fokusira na ljude koji su bili uključeni u aferu, a ne samo na faktografiju i političke informacije.

Francuski Vog je ovu ulogu Džulije Roberts već ocenio kao “najinteresantniju” u njenoj bogatoj i slavnoj karijeri.

Marta koja je zapravo bila prvi uzbunjivač javnosti bila je prepoznatljiva po svojim raskošnim haljinama i naočarima za sunce.

Bila je izuzetno uticajna i često gostovala u TV emisijama gde je kritikovala muža. Kada je Džon probao da je spreči da otkrije aferu, pokušala je da upozori novinare. Na kraju se razvela od muža koji je bio optužen za zaveru.

- Jedva čekam da gledaoci počnu da uživaju u glumi kompletne postave koju predvodi Džulija Roberts u ovoj uzbudljivoj priči o braku, izdaji, ljubavi i nadi – izjavio je Robbie Pickering, kreator serije i producent.

Inače, produkcija ove serije u julu bila je u žiži javnosti jer je Šon Pen odbio da snima dok se cela ekipa ne vakciniše. Posle pregovora Pen se vratio na set u septembru.

Šon Pen Profimedia
 

Afera “Votergejt” je najveći skandal politike 20. veka, koji je doveo do jedine ostavke predsednika SAD. Ovaj slučaj obeležio je i novinarstvo u 20. veku. Afera je imala toliki odjek u celom svetu, pa su mnogi skandali koji su se dešavali kasnije dobijali sufiks ”gejt”.

Za otkrivanje afere i ostavku Ričarda Niksona najzaslužniji su novinari “Vašington posta” Bob Vudvard i Karl Bernštajn.

Skandal je počeo hapšenjem petorice provalnika u kancelariji Demokratskog nacionalnog komiteta u hotelu Votergejt u Vašingtonu 17. juna 1972. godine. Istragu je započeo FBI, ali je ona kasnije prešla u nadležnost ”Votergejt komiteta” koji je obrazovao Senat SAD.

Istragom se ispostavilo da je ova provala bila samo jedna u nizu nelegalnih aktivnosti, koje su obuhvatale zastrašivanje, političku špijunažu i sabotiranje.

Za ovo je bio odgovoran Niksonov štab i ljudi lojalni njemu. Među nelegalnim radnjama bilo je i korišćenje novca sumnjivog porekla koji je dolazio iz Meksika.

Vudvard i Bernštajn napisali su 1974. knjigu o ovoj aferi sa nazivom ‘‘Svi predsednikovi ljudi”. Snimljen je i film u kom igraju Robert Redford i Dastin Hofman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike