Magnetično privlačan i dovoljno lud: Kako je Bredli Kuper dobio glavnu ulogu umesto Dikaprija u filmu "Aleja noćnih mora"

17.12.2021

17:00

0

Magnetično privlačan i dovoljno lud: Kako je Bredli Kuper dobio glavnu ulogu umesto Dikaprija u filmu "Aleja noćnih mora"
bredli kuper - Copyright Profimedia

Reditelj Giljermo del Toro vratio se svojoj velikoj ljubavi - noar žanru - u svom novom ostvarenju "Aleja noćnih mora".

Prvobitno je planirao da se na ovom projektu udruži sa još jednim poznatim filmofilom, Leonardom Dikaprijem, ali ga je na posletku u glavnoj ulozi zamenio Bredli Kuper.

U svom nedavnom intervjuu za The Wrap legendarni reditelj objasnio je zašto je glumac odustao od tog projekta.

- Bio je zainteresovan, jer delimo fasciniranost karnevalima, ali je ubrzo postalo jasno da postoji preklapanje datuma. Trebalo mi je vreme da okupim glumačku ekipu onako kako sam je ja video. Napisao sam ulogu Lilit baš za Kejt Blanšet, Klema za Vilijema Dafoa, Bruna za Rona Perlmana i tako dalje. Tako da mi nismo žurili sa snimanjem, jer je trebalo da se svi ti termini poklope - objasnio je Del Toro. 

Leonardo Dikaprio Profimedia
 

Međutim, Dikaprio, koji je tokom prethodnog perioda radio na dva filma "Ubistva pod cvetnim mesecom" i "Don't Look Up", nije mogao da se poklopi sa ostatkom ekipe. 

- Razišli smo se prijateljski - rekao je Del Toro, dodavši da je odmah zatim angažovao Bredlija Kupera. 

On je dobio ulogu Stentona Karlajla, lika iz knjige autora Vilijama Lindzi Grešama iz 1964. godine koji postaje zabavljač u noćnom klubu. 

Karlajl se služi znanjem koje je stekao radeći kao animator putujućeg karnevala, kako bi "čitao misli" publici i tako varao bogataše, ali upoznaje ženu koja preti da će raskrinkati njegovu šaradu. 

Film "Aleja noćnih mora"/Profimedia
 

Del Toro je objasnio zašto je za tu ulogu odabrao baš Kupera. 

- Video sam neku tamu u "Bez ograničenja" i video sam drugačiju tamu u "Zvezda je rođena", ali on za mene ima lik iz određenog istorijskog perioda. Izgleda kao lik iz tridesetih ili četrdesetih. Ima taj pomalo neuredni izgled, kad je mladi Stenton, a može da izgleda doterano, gotovo kao Gari Kuper - rekao je reditelj. 

U Kuperu je pronašao nekoga ko bi mogao da krene na mračno putovanje koje je od njega scenario zahtevao. 

- Znao sam da Stenton mora da bude magnetično privlačan, ali i da ima dašak ludila. Da bude dovoljno privlačan da ljudi veruju u njega, a Bredli ima tu moć zvezde i volju da ide vrlo, vrlo daleko, što zaista cenim. Znao sam da želim glumca koji bi radio težak posao i bio kadar da se nađe u tom drugačijem, sirovom svetu - rekao je Del Toro. 

Film “Aleja noćnih mora” / Promo / MCF
 

Rezultat je, prema mišljenju mnogih kritičara, jedan od njegovih najmračnijih filmova, koji će se u bioskopima naći od 17. decembra. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike