“Priča sa zapadne strane” u bioskopima: Spilbergova majstorska režija i muzika u savremenoj priči o Romeu i Juliji (FOTO/VIDEO)

09.12.2021

11:18

0

„Ovaj film je verovatno najveći zalogaj u mojoj karijeri" , kaže proslavljeni režiser

“Priča sa zapadne strane” u bioskopima: Spilbergova majstorska režija i muzika u savremenoj priči o Romeu i Juliji (FOTO/VIDEO)
stiven spilberg - Copyright "Priča sa zapadne strane" Promo/MCF

Stiven Spilberg, proslavljeni režiser ovenčan Oskarom je objasnio zašto je odlučio da se uhvati u koštac sa veoma uspešnim mjuziklom:

 - Veoma je zastrašujuće uzeti remek-delo i pogledati ga drugačijim očima i različitim senzibilitetom bez ugrožavanja integriteta onoga što se generalno smatra najvećom muzikom ikada napisanom za pozorište. Ali verujem da velike priče treba da se pričaju iznova i iznova, delom da bi se u radu odrazile različite perspektive i trenuci u vremenu - kaže Spilberg.

"Priča sa zapadne strane" Promo/MCF
 

Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.

"Priča sa zapadne strane" Promo/MCF
 

Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda.

"Priča sa zapadne strane" Promo/MCF
 

 Pored mladih protagonista Ansela Elgorta i Rejčel Zegler u ostalim ulogama našli su se glumci Ariana DeBose, Dejvid Alvarez, Majk Fejst, kao i Rita Moreno koja je svojevremeno igrala u originalnoj filmskoj verziji iz 1961. tumačeći Anitu za čiju izvedbu je i nagrađena Oskarom u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu.

"Priča sa zapadne strane" Promo/MCF
 

Spilbergova verzija, koja je od danas u domaćim bioskopima, okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera koji je dobitnik Pulicerove nagrade, potom koreografa Džastina Peka dobitnika nagrade Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.

Broj gledalaca često nije merilo kvaliteta, ali u slučaju ovog ostvarenja on je podržan mišljenjem kritike.

Na sajtu Rotten Tomatoes može se pročitati sledeće: „Oživljen zvezdama predvođenim Benediktom Kamberbečom, The Power of the Dog još jedna je potvrda da je rediteljka Džejn Kempion jedna od najboljih autorki svoje generacijeˮ.

Pored spomenutog trojca, glumačku ekipu čine i: Tomasin Mekenzi, Dženeviv Lemon, Kit Karadin, Franses Konroj, Piter Kerol i Alison Brus. Film predstavlja ekranizaciju istoimenog romana Tomasa Sevidža iz 1967. godine. Pored režije, Džejn Kempion prihvatila se i adaptacije scenarija. Za kraj, pogledajte i trejler, kako biste proverili da li je ovo priča po vašem ukusu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike