Bredli Kuper i Kejt Blanšet u „Aleji noćnih mora“: Novi trejler za jezivi cirkuski svet iz mašte Giljerma del Tora (VIDEO)

08.12.2021

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Nakon njujorške premijere, domaća publika od 20. januara može očekivati ovo ostvarenje u bioskopima širom Srbije

Bredli Kuper i Kejt Blanšet u „Aleji noćnih mora“: Novi trejler za jezivi cirkuski svet iz mašte Giljerma del Tora (VIDEO)
Copyright Kejt Blanšet u filmu "Aleja noćnih mora" / Promo / MCF

Atmosfera cirkuske prljavštine, teskobe nadolazećeg Drugog svetskog rata, fatalne žene koje proriču budućnost. Majstori prevare i umetnici obmane otkrivaju nam svoje namere u novom trejleru dugoočekivanog filma Giljerma del Tora „Aleja noćnih mora“ („Nightmare Alley“) i postavljaju nam pitanje - da li nada može da se kupi?

Nakon njujorške premijere kojoj su prisustvovali Kuper, Runi Mara i reditelj Giljermo del Toro, domaća publika od 20. januara može očekivati ovo ostvarenje u bioskopima širom Srbije.

Film "Aleja noćnih mora"/Profimedia
 

U centru priče je ambiciozni radnik u cirkusu koji ima sposobnost da sa samo par reči izmanipuliše bilo koga i zavodi psihoterapeutkinju za koju se ispostavlja da je mnogo opasnija od njega.

Mnogi kritičari već predviđaju da će ovo biti najbolja uloga Bredlija Kupera do sada, koji je u poslednjih nekoliko godina sazreo kao glumac i od romantičnih komedija došao do krimi-drame u kojoj je samostalno izneo većinu filma. Samom filmu već sada kritičari predviđaju nekoliko nagrada Oskar.

- Ponosan sam što sam deo ovog filma. Ljudi su se baš žrtvovali i uložili mnogo vremena i truda u ovaj projekat. Veoma je teško objasniti o čemu je tačno film, jer on postavlja više pitanja nego što daje odgovora. Naročito lik kog ja igram, stvoren je da u njega publika projektuje svoje želje i tokom celog filma on ne otkriva mnogo, sve do samog kraja - istakao je Bredli Kuper.

Bredli Kuper u filmu "Aleja noćnih mora"/Profimedia
 

Kejt Blanšet i Runi Mara ponovo sarađuju nakon filma „Kerol“ Toda Hajnsa. Iako u „Aleji noćnih mora“ zajedno dele tek jednu scenu, njihove pojave i uloge u filmu oduzimaju dah. U sporednim ulogama nalazi se čuveni glumac Viljem Defo („Francuska depeša“, „Svetionik“), koji je sasvim izvesno ostavio pečat u po malo jezivom filmu Giljerma del Tora.

Da Del Toro ne može da napravi loš film, u prilog ide činjenica da je 2017. godine dobio Oskara za režiju „Oblika vode“.

Toni Kolet je ulogu fatalne, misteriozne dame dokazala rolom u filmu „Vadi noževe“, dok sada igra članicu cirkusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike