Odložena premijera predstave "Alisa u zemlji strahova" u JDP: Poznat novi datum održavanja

16.12.2021

10:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavne uloge tumače Milena Radulović, Nebojša Ljubišić, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Milan Marić, Jovana Belović, Iva Stefanović, Tamara Ćustić i Denis Murić

Odložena premijera predstave "Alisa u zemlji strahova" u JDP: Poznat novi datum održavanja
Alisa u zemlji strahova 1 - Copyright Probe za predstavu "Alisa u zemlji strahova" Promo/JDP

Premijera predstave "Alisa u zemlji strahova" Eve Mahkovic u režiji Aleksandra Popovskog, koja je trebalo da bude održana u sredu, 22. decembra, pomera se za 15. januar.

U predstavi igraju Milena Radulović, Nebojša Ljubišić, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Milan Marić, Jovana Belović, Iva Stefanović, Tamara Ćustić i Denis Murić.

Probe za predstavu "Alisa u zemlji strahova" Promo/JDP
 

Dramski tekst „Alisa u zemlji strahova“ je inspirisan epizodama iz knjige „Alisa u zemlji čuda“ Luisa Kerola. Kada je bila mala, Alisa je verovala da se još pre doručka može desiti šest nemogućih stvari. Sada je odrasla devojka u tridesetim godinama. Trebalo bi da ima karijeru, porodicu. Trebalo bi da bude ispunjena, stabilna, odrasla. Ono što ima je novi psihoterapeut sa kojim putuje po svojoj glavi.

Kada je bila devojčica, tamo su je čekala čuda, gusenice sa nargilom, karte koje govore, nasmejane mačke, kolači i čaj, histerične ptice. To je bio svet gde je svaki korak bio novo uzbuđenje, svet mogućnosti za beskrajna čuda. Sada je tamo samo zemlja ispunjena sumnjama i strahovima. Ipak, i dalje postoji mogućnost da se desi čudo…

Probe za predstavu "Alisa u zemlji strahova" Promo/JDP
 

Scenografiju potpisuju Numen (Sven Jonke) i Vanja Magić, kostimograf je Mia Popovska, kompozitor Marjan Nećak a za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

U petak, 24. decembra, u terminu koji je bio planiran za reprizu predstave "Alisa u zemljli strahova", na Sceni "Ljuba Tadić" biće izveden komad "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike