Nova briljantna uloga Mire Banjac: Treptaji života baba Smilje u filmu „Još jedan dan“

12.12.2021

09:35

0

„Mnogo me je obradovalo što je prihvatila da zaigra u mom scenarističkom i rediteljskom prvencu. Gledajući kako je radost glumačke igre ne napušta ni u poznim godinama, divio sam joj se u svakom kadru“, ističe glumac Raša Bukvić

Nova briljantna uloga Mire Banjac: Treptaji života baba Smilje u filmu „Još jedan dan“
Copyright ATA Images /Antonio Ahel

Snimanje kratkometražnog igranog filma "Još jedan dan" reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića, sa Mirom Banjac u glavnoj ulozi, uspešno je okončano u novembru u Pambukovici kod Uba, saopštili su distributeri.

Mira Banjac /ATA Images
 

Producentkinja filma Jovana Jovičić navela je da je snimanje proteklo izvanredno uprkos otežavajućim okolnostima usled vremenskih neprilika i pandemije, ali i "zahvaljujući briljantnoj, profesionalnoj i požrtvovanoj ekipi, svim saradnicima i sponzorima".

- Verujem da će priča probuditi lepezu emocija kod gledalaca i obogatiti ih porukama koje u sebi nosi - rekla je Jovičićeva.

Reditelj Bukvić rekao je da je film nadahnut jednim od poslednjih susreta s njegovom bakom i da je on priča o prolaznosti i o tome kako čovek može da odluči da traje još jedan dan.

- Onaj ko se prepusti i preda brzo odlazi, dok borci odlaze onda kada oni kažu da je dosta - navodi Bukvić.

Raša Bukvić ATA Images/Antonio Ahel
 

Kako kaže, Mira Banjac mu je bila na pameti od samog rađanja ideje za film.

- Mnogo me je obradovalo što je prihvatila da zaigra u mom scenarističkom i rediteljskom prvencu. Gledajući kako je radost glumačke igre ne napušta ni u poznim godinama, divio sam joj se u svakom kadru - izjavio je Bukvić.

Priča ovog ostvarenja prati devedesetčetvorogodišnju baba Smilju koja, boreći se sa usamljenošću, svoju trošnu seosku kuću ispunjava uspomenama.

Mira Banjac, Foto: ATAImages/ A.A.
 

Kao i većina meštana, njena deca i unuci odavno su napustili selo u potrazi za boljim životom i baba Smiljina jedina prilika za razgovor je dolazak poštara koji joj jednom mesečno donosi penziju.

Uprkos tišini i samoći, baba Smilja pronalazi treptaje života u zvucima koji je svakodnevno okružuju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike