Stiže Spilbergova „Priča sa zapadne strane“: Rimejk kultnog mjuzikla uskoro u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)

30.11.2021

14:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda

Stiže Spilbergova „Priča sa zapadne strane“: Rimejk kultnog mjuzikla uskoro u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)
DF-20702_R_CROP - Copyright "Priča sa zapadne strane" Promo/MCF

Nakon što je osvojila Oskara za ulogu Anite u originalnoj verziji filma „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story), iz 1961. godine, glumačka diva Rita Moreno vratiće se u rimejku poznatog mjuzikla, ovog puta u režiji čuvenog reditelja Stivena Spilberga.

"Priča sa zapadne strane" Promo/MCF
 

Pored toga, Moreno je i izvršna producentkinja na ovom ostvarenju koje će domaća publika moći da na velikom platnu pogleda već od 9. decembra.

- Nikada, ni u najluđim snovima nisam mislila da ću se više puta vraćati nekom filmu. Ali, kada vas Stiven Spilberg pozove da radite, to se ne odbija! A tek kada je tu i Toni Kušner, mojoj sreći nije bilo kraja - izjavila je čuvena glumica o povratku na film koji ju je vinuo u zvezde.

Rita Moreno Promo/MCF
 

U novoj verziji „Priče sa zapadne strane“, Moreno igra Valentinu, udovicu Doka, vlasnika radnje u kojoj mladi Toni radi.

Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda.

Promo / MCF
 

Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.

Glumačku postavu savremene verzije filma, pored Rite Moreno, čine i mladi protagonisti Ansel Elgort u ulozi Tonija i Rejčel Zegler kao Maria, dok su se u ostalim ulogama našli glumci Ariana DeBose, Dejvid Alvarez i Majk Fejst.

"Priča sa zapadne strane" Promo/MCF
 

Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera koji je dobitnik Pulicerove nagrade, potom koreografa Džastina Peka dobitnika nagrade Toni, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike