Stiven Spilberg režira film o svom detinjstvu i odnosu sa roditeljima

14.03.2021

13:45 >> 20:27

0

Slavni reditelj često je govorio o godinama odrastanja u Arizoni tokom kojih se suočavao sa antisemitizmom

Stiven Spilberg režira film o svom detinjstvu i odnosu sa roditeljima
Stiven Spilberg - Copyright Profimedia

Poznati režiser Stiven Spilberg snima film zasnovan na vlastitom detinjstvu. O samoj radnji se još uvek ne otkriva mnogo, ali strani mediji pišu da legendarni holivudski reditelj radi na projektu koji će se dotaći njegovog odrastanja u Arizoni.

Poznata glumica Mišel Vilijams je navodno u pregovorima da igra glavnu ulogu, i to Spilbergovu majku.

Profimedia

“Deadline” izveštava da će, trenutno neimenovani film početi da se snima ovog leta, a izlazak se očekuje 2022. godine.

Preostale uloge za film, koje uključuju decu na više starosnih nivoa, kao i mladog Spiberga, još uvek nisu dodeljene.

Nije dostupno mnogo detalja o zapletu, osim što će se fokusirati na glavnog junaka, dete i kasnije tinejdžera, koji se neće zvati Stiven. Živeće u Feniksu u Arizoni, gde je Spilberg živeo krajem 1950-ih i početkom 1960-ih. Kako pišu mediji, priča će preneti njegov odnos sa roditeljima koji je inače bio česta tema ili polazna tačka u mnogim rediteljevim filmovima dosad.

Spilberg je često govorio o godinama odrastanja u kojima se suočavao sa antisemitizmom, dok je snimao kućne i avanturističke filmove koristeći očevu 8-milimetarsku kameru.

Profimedia

Pozbato je da se Spilbergova porodica preselila u Kaliforniju dok je još bio u srednjoj školi, kasnije su se roditelji razveli, a filmski stvaralac preselio se kod oca. Javno je govorio o tome kako je držao majku na pijedestalu, ali je imao zategnut odnos sa ocem, odnos koji će na neki način preneti u filmove od “E.T .”, “Uhvati me ako možeš” i “Kuka”.

U njegovim filmovima, roditelji (često očevi) se opiru, odsutni su i ignorišu svoju decu. Osim toga, protagonisti njegovih filmova često dolaze iz porodice s razvedenim roditeljima, što je takođe prisutno u pomenutim ostvarenjima.

Pročitajte još

Spilberg je jednom prilikom izjavio i kako se u detinjstvu osećao kao vanzemaljac, te da je zanimanje za te teme nasledio od oca, obožavatelja naučne fantastike, koji je tvrdio kako vanzemaljci ne bi putovali svetlosnim godinama kako bi se sukobili s ljudima, nego kako bi s njima podelili znanje.

Sve ove teme verovatno će biti uvršćene u film na kojem čuveni reditelj trenutno radi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike