„Matriks“ je postao opasniji: Objavljen spektakularni novi trejler za nastavak ultimativne filmske sage (VIDEO)

08.12.2021

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U novoj priči Neo i Triniti su naizgled živi i zdravi, ali su im umovi zaključani unutar "Matriksa"

„Matriks“ je postao opasniji: Objavljen spektakularni novi trejler za nastavak ultimativne filmske sage (VIDEO)
profimedia-0636004745 - Copyright "Matriks: Uskrsnuća"/Profimedia

Prošlo je 18 godina otkad smo gledali poslednji film o ultimativnoj virtuelnoj stvarnosti koji je u zvezdane visine lansirao Kijanu Rivsa i inspirisao ceo svet.

Dugoočekivano novo poglavlje revolucionarne franšize ponovno okuplja zvezde - Rivsa i Keri En Mos u ulogama Nea i Triniti, pod rediteljskom palicom višestruko nagrađivane rediteljke Lane Vačovski.

Film u bioskope pretpremijerno stiže 22. decembra.

"Matriks: Uskrsnuća"/Profimedia
 

Matriks je svojom složenom radnjom, inspirisanom filozofijom, gledaoce prisilio na drugačiju vrstu učestvovanja u filmu - na promišljanje o ličnim stvarima, identitetu, postojanju i moralnim pitanjima koja nikada nisu bila toliko aktualna kao danas, u vremenu u kom živimo.

U novoj priči Neo i Triniti su naizgled živi i zdravi, ali su im umovi zaključani unutar "Matriksa", koji je postao opasniji. Oni se ne sećaju svoje prošlosti. Ali Nea prošlost proganja, jer u snovima vidi bljeskove onoga što se događalo u prethodnim filmovima, u onome što misli da je svakodnevnica. Kako bi otkrio šta je zaista stvarno, moraće još jednom da se odluči za putovanje u "Matriks".

"Matriks: Uskrsnuća"/Profimedia
 

„Matriks: Uskrsnuća“ je pun skrivenih poruka i nastupa (od kojih su neki samo lica u gomili), koji uključuju: pionira vizuelnih efekata iz prvog filma - dobitnika Oskara Džona Getu, stručnjaka za vizuelne efekte u nastavcima "Reloaded" i "Revolutions" - nominovanu za Oskara Kim Libreri, gradonačelnika San Franciska Londona Brida i glumca Toma Hardija.

Pored Rivsa i Keri En Mos u ostalim ulogama im se pridružuje zvezdana postava: Jaija Abdul - Matin II, Džesika Henvik, Džonatan Grof, Nil Patrik Haris, Prijanka Čopra Jonas, Kristina Riči, Telma Hopkins, Erendira Ibara, Tobi Onvumer, Maks Rimelt, Brajan J. Smit i Džada Pinket Smit.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike