Svetska premijera nastavka serije „Besa“ na prestižnom evropskom festivalu (FOTO/VIDEO)

19.11.2021

12:14

0

Autor: Dejan Ćirić

Naši gledaoci nove epizode mogu da prate od 27. novembra subotom i nedeljom od 21 sat na Superstar TV, a par dana kasnije, od 1. decembra, i na televiziji Prva

Svetska premijera nastavka serije „Besa“ na prestižnom evropskom festivalu (FOTO/VIDEO)
Besa_2_Milos_Timotijevic - Copyright "Besa 2" Promo/Adrenalin

Druga sezona serije „Besa“, krimi trilera koji povezuje 8 zemalja i glumce sa različitih prostora, imaće svoju svetsku premijeru 22. novembra na prestižnom filmskom festivalu Black Nights koji se održava u Estoniji.

Nova sezona, snimljena u produkciji Adrenalina i Telekoma Srbija, ne samo da je prva serije iz Srbije koja je uvrštena na prestižni festival, već je i prva naša serija koja je snimana u Estoniji i to na lokacijama koje su koristili poznati svetski reditelji poput Andreja Tarkovskog i Kristofera Nolana.

"Besa 2" Promo/Adrenalin
 

Kako su danas objavili organizatori festivala, druga sezona serije „Besa“ našla se u selekciji od 181 projekta iz 74 zemlje sveta koje će se kritičarima i gledaocima predstaviti na festivalu koji se održava od 12. do 28. novembra.

- Kao i svakom producentu, važno mi je da se serija dobro pozicionira i na internacionalnom tržištu i da potvrdi uspeh na festivalima, ali moram da priznam, još važnija mi je reakcija publike i zato sam jako uzbuđena zbog svetske premijere druge sezone. Na kraju dana, najvažnije je osvojiti srce običnog gledaoca, a to možete samo sa dobrom pričom i pažljivim kastingom. Sve ostalo je standard koji se u današnjoj produkciji dramskih serija jednostavno podrazumeva - rekla je Tea Korolija, producentkinja serije Besa i direktorka Adrenalina.

"Besa 2" Promo/Adrenalin
 

Filmski festival Black Nights, jedini je festival u severnoj Evropi i baltičkom regionu, a pripada grupi festivala koju čine festivali poput Berlina, Kana, Venecije, Karlovih Vari, Varšave i San Sebastijana.

Naši gledaoci nove epizode mogu da prate od 27. novembra subotom i nedeljom od 21 sat na Superstar TV, a par dana kasnije, od 1. decembra, i na televiziji Prva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike