Intrigantna ljubavna priča po romanu Mirjane Bobić: Objavljen trejler za seriju "Azbuka našeg života" (VIDEO)

16.11.2021

18:15

0

Serija donosi iskrenu priču o aktuelnim društvenim pojavama – o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, našeg društva, identiteta...

Intrigantna ljubavna priča po romanu Mirjane Bobić: Objavljen trejler za seriju "Azbuka našeg života" (VIDEO)
Copyright Promo/Contrast studios

Objavljen je trejler za novu seriju "Azbuka našeg života" koja će se emitovati na kanalu Superstar TV.

Prema motivima romana "Azbuka mog života" i "Muška azbuka" književnice Mirjane Bobić Mojsilović, nastao je scenario za savremenu dramsku seriju, koja je realizovana u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija.

Kako su saopštili iz produkcije, žanrovski drugačija od domaće mainstream produkcije, "Azbuka našeg života" karakteristična je po originalnom i inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku, kreatorke i rediteljke ove serije, Jelene Bajić Jočić.

Promo/Contrast studios
 

U priči je težište stavljeno na muško-ženske odnose, koji su najčešća inspiracija i tema književnog stvaralaštva Mirjane Bobić Mojsilović. U središtu intrigantne, zabavne, opuštene, ali na momente i teške i tragikomične priče "Azbuka našeg života" je urbana beogradska porodica i bračni par Popović iza kojeg je dvadeset i pet godina zajedničkog života, u koji su, iz mladalačke zanesenosti i strasti, ušli nošeni studentskom ljubavlju, željni boljeg sutra i uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca.

Promo/Contrast studios
 

Ipak, četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i šetaju po svetu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada. Vesna i Uroš tada shvataju da su u borbi za materijalno – izgubili jedno drugo. Takvi, poraženi i posramljeni, bežeći od realnosti, tumaraju kroz ljubavne avanture, prevare, laži, samoću, grižu savesti i krizu sopstvenih identiteta.

Promo/Contrast studios
 

Priča prati paralelno žensku i mušku stranu. Kroz dinamičnu radnju, česte flešbekove, koji nam dočaravaju drugačiju, onu prošlu dimenziju njihove životne priče, zatim kroz voice-over naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija donosi iskrenu priču o veoma aktuelnim društvenim pojavama – o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta.

- Ispričano kroz sudbinu jednog bračnog para, ovo je zapravo priča o svima nama, o modernim porodicama, o epidemiji razvoda, o usamljenosti savremenog čoveka. "Azbuka našeg života" je priča o ljubavi, o promašenim životima, o razočaranju, o otrežnjenju i pokajanju, o pokušaju da se uhvati makar delić proćerdane sreće - poručuju autori.

Promo / Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
 

Ovu emotivnu priču na TV ekranima će oživeti pažljivo birana glumačka ekipa u kojoj dominiraju poznata, ali i potpuno nova lica. U glavnim ulogama Vesne i Uroša Popovića naći će se interesantan glumački par – prvakinja pozorišta "Atelje 212", glumica, Aleksandra Janković i glumac srpskog porekla, Jadran Malkovič koji je ostvario zavidnu internacionalnu karijeru u filmskim i televizijskim produkcijama Nemačke i Velike Britanije.

TV serija "Azbuka našeg života" snimana je najvećim delom u prepoznatljivim beogradskim elitnim kvartovima, ulicama i objektima, najuglednijim prestoničkim hotelima i restoranima, na popularnim beogradskim splavovima, dok su neke scene i sekvence snimane i van Beograda, na atraktivnim lokacijama i vinogradima Fruške gore.

Promo / Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
 

Pored pomenutih, uloge su ostvarili i Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Đorđe Mišina, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Milan Čučilović, Milena Pavlović, Hana Beštić, Đorđe Živadinović, Miloš Đorđević, Nela Mihailović, Damjan Kecojević, Jovo Maksić, Iva Štrljić, Danina Jeftić, Stefan Bundalo, Jelena Mila, a specijalni gosti serije su i Mirjana Bobić Mojsilović, Radoš Bajić, Aljoša Vučković, Igor Lazić Niggor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike