Sa Jelenom Đokić iza kulisa "Crne svadbe": Smatram pobedom kad uspem da ugušim beštije u sebi (FOTO)

18.11.2021

20:16

0

Autor: M. Cukić

"Kreće brisanje svih stamenih štikli na kojima je moja Nataša stajala kao neka karijatida.. Ona je sada počela da se topi kao voštana figura i do poslednje epizode postane kao kapljica vode", kaže glumica o svojoj ulozi

Sa Jelenom Đokić iza kulisa "Crne svadbe": Smatram pobedom kad uspem da ugušim beštije u sebi (FOTO)
Promo / Firefly

Publika kraj malih ekrana s nestrpljenjem iščekuje finale serije "Crna svadba" koju prati nedeljama unazad na Superstar TV i RTS.

Jedna od glavnih glumica Jelena Đokić, koja tumači lik psihologa Nataše Janković otkiva detalje iza kulisa, pojedinosti o svojoj ulozi i tome da li je i sama sujeverna.

Promo / Firefly
 

- Nataša je jedna vrlo ostvarena žena. Izborila se za svoje pozicije u životu, u školi, poslu... Priznata je, tražena, ostvarila se i kao majka. Muža je sklonila jer je tako htela, mada je sa njim i dalje u specifičnom odnosu, polu kinki, seksi odnos, opet jer je tako htela... Ona je neko ko naizgled drži sve konce u rukama. Zbog toga je bilo vrlo zanimljivo pristupiti joj - kaže Đokićeva.

Prema njenim rečima, sunovrat jake ženske figure koju Nataša predstavlja počinje već od druge epizode.

Promo / Firefly
 

- Kreće brisanje svih stamenih štikli na kojima je ona stajala kao neka karijatida.. Ona je sada počela da se topi kao voštana figura i do poslednje epizode postane kao kapljica vode - otkriva glumica.

Serija "Crna svadba" bavi se ponajviše vlaškom magijom i sujeverjem, a Ðokićeva kaže da ona sama nije sujeverna, kao i da nema rituale koje praktikuje pre nego što izađe na scenu.

- Radila sam na tome da nemam baš ništa od čega bih bila zavisna... Imam jedan običaj, ali to nije sujeverje, da, kada god se desi nešto ružno, ja kažem "sve zlo s tim"...

Promo / Firefly
 

Ðokićeva navodi da je reditelj "Crne svadbe" Nemanja Ćipranić "autor ove serije u svakom smislu te reči", a da je njen zadatak kao glumice bio da ga što više čuje.

- Moje je bilo da ga što više čujem i poštujem, bez obzira na to što su se ponekad njegove indikacije kosile sa mojim unutrašnjim nagonima, odnosno načinom na koji bih ja nečemu inače pristupila - ističe i dodaje:

Promo / Firefly
 

- Ponekad mi je to nešto zvučalo previše jako ili agresivno, ali sam uvek pokušala da sprovedem i otelotvorim to što je on od mene tražio. Znala sam da to zapravo meni pomaže da budem drugačija, da budem taj lik i što više se pomerim od Jelene i nečega što sam do sada radila. Što je zadatak teži i ti svoje telo namerno navedeš da luči adrenalin, kortizol i sve što uz to ide, ono istovremeno luči i dopamin i serotonin i to predstavlja miks zadovoljstva nakon teškog rada.

Promo / Firefly
 

Glumica navodi da "koliko god da je bilo teško, ukoliko si ti uspeo u tome što si želeo da uradiš, odlaziš srećan."

- Svi mi se manje-više uspešno borimo sa raznoraznim demonima u sebi. Ja ih zovem beštijama u sebi... Uvek smatram velikom pobedom kada uspem da ugušim sve to, tu saksiju punu ljutnje i gneva, ljubomore, zavisti... Da nađem pogodno tlo da nešto dobro izraste iz mene... Prava je lepota kad u tome uspeš - zaključuje Đokićeva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi