Uloga života Džonija Depa i maestralni Havijer Bardem: Počeo „MojONline“ filmski festival

14.11.2021

08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Pored glavnog programa koji, do kraja festivala, obuhvata dnevno po jednu projekciju najnovijih ovogodišnjih filmova, platforma MojOFF svojim korisnicima predstavlja i selekciju najboljih ostvarenja iz 2020. i 2021. godine

Uloga života Džonija Depa i maestralni Havijer Bardem: Počeo „MojONline“ filmski festival
Copyright Film "Minamata" / Promo

Drugo izdanje Moj ONline filmskog festivala zvanično je otvoreno španskom crnom komedijom „Dobar šef“ sa Havijerom Bardemom, a publika će imati priliku da do 21. novembra pogleda čak 35 filmskih ostvarenja i 2 serije.

Pored glavnog programa koji, do kraja festivala, obuhvata dnevno po jednu projekciju najnovijih ovogodišnjih filmova, platforma MojOFF svojim korisnicima predstavlja i selekciju najboljih ostvarenja iz 2020. i 2021. godine.

Promo/Moj Off
 

Dokumentarno animirano ostvarenje „Begunac“, reditelja Jonasa Pohera Rasmusena, imaće svoju onlajn premijeru na platformi u petak, 19. novembra, s početkom u 19 časova. Amin Navabi (pseudonim), po prvi put govori o svom životnom putovanju i priča priču o samootkrivanju.

Uspešni akademik, bori se sa bolnom tajnom koju je skrivao dvadeset godina i koja preti da poremeti život koji je izgradio za sebe i svog budućeg muža. Ovo ostvarenje pokazuje kako je samo kroz suočavanje sa prošlošću moguće isklesati budućnost i univerzalnu istinu, kao i da samo kada prestanete bežati od onoga što jeste, možete otkriti pravo značenje reči dom. „Begunac" je odneo nagradu žirija za najbolji dokumentarni film na Sundance Film Festivalu i još 18 drugih nagrada.

Film "Begunac" Promo/MCF
 

Film „Minamata“ svoju svetsku premijeru imao je na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu 2020. godine, gde je Džoni Dep pobrao pozitivne kritike i njegov performans je ocenjen kao Depova uloga života, a ljubiteljima sedme umetnosti biće dostupan na onlajnu od ponedeljka 15. novembra.

Film “Minamata” / Promo
 

Dep u ulozi proslavljenog ratnog fotografa Eugena Smita koji se osamuje i otuđuje od svih, nakon nekog vremena prihvata mogućnost da otkrije razorne posledice korporativne politike, kao i saučesništo policije i vlasti u japanskom ribarskom selu Minamata. Naoružan samo svojom pouzdanom kamerom protiv moćne korporacije, Smit će morati da stekne iznevereno poverenje zajednice i napravi takvu fotografiju koja će ovu priču preneti u svet.

Filmovi će biti dostupni od naznačene satnice do kraja trajanja festivala. Sve informacije o satnici projekcija naći će se na zvaničnom sajtu mojoff.net, kao i na oficijalnoj Fejsbuk stranici platforme MojOnlineBioskop. MojOFF plaformu moguće je pratiti i na Instagram nalogu @moj_off.

Promo / Moj Off
 

Podsetimo, Online Filmski festival MojOFF nastao je prošle godine u martu i kao prvi potpuno onlajn festival imao je oko 200.000 gledalaca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike