Od nagrađivanih drama do najnovijih horora: Počinje Evropski filmski maraton

13.11.2021

11:50

0

Program se realizuje sa ciljem kreiranja održivog modela za privlačenje mlade publike i promociju evropskog filma...

Od nagrađivanih drama do najnovijih horora: Počinje Evropski filmski maraton
Još jedna tura - Copyright Promo / Evropski filmski maraton

U okviru Evropskog filmskog maratona koji se održava sutra 14. novembra, u Bioskopu Eurocinema u Subotici, Bioskopu Fontana u Beogradu i Bioskopu Kulturnog centra Novi Sad, publika će moći besplatno da pogleda osam filmova "Najbolje godine", "Izbrisana istorija", "Osinja mreža", "Telo Hristovo", "Znoj", "Još jedna tura", "Pogrešan korak" i "Vampir".

Program će u 10 časova otvoriti ostvarenje "Najbolje godine" reditelja Gabrielea Muccina, priča o Italiji, od osamdesetih godina do danas, ispričana kroz živote četvoro prijatelja.

Promo / Evropski filmski maraton
Film "Najbolje godine"

U 12h je na programu film "Izbrisana istorija" (Benoît Delépine, Gustave Kervern), u kome u provincijskom predgrađu, tri suseda sustižu nove tehnologije i društveni mediji.

Triler "Osinja mreža" (Olivier Assayas), koji je na programu u 14h, dočarava Havanu ranih devedesetih, a "Telo Hristovo" (16h) reditelja Jana Komase je priča o dvadesetogodišnjaku koji doživljava duhovnu transformaciju u pritvoru za mlade.

Film “Telo Hristovo” Promo/Filmski festival Palić
Film "Telo Hristovo"

Od 18 časova na programu je drama "Znoj" Magnusa fon Horna, koja približava gledaocima unutrašnji život influenserke i fitnes instruktorke Silvije Zajec. Oskarom nagrađeno ostvarenje "Još jedna tura" Thomasa Vinterberga na programu je od 20 časova, a u 22 časa publika će moći da gleda film "Pogrešan korak" Davida Victorija, u kome nakon smrti oca koji ga je negovao, glavni junak Dani odluči da je vreme da se vrati svom životu.

Promo / Evropski filmski maraton
Film "Pogrešan korak"

Konačno, u ponoć će publika moći da pogleda najnoviji domaći horor "Vampir" reditelja Branka Tomovića. U ovom filmu čovek iz Londona dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju.

Film Vampir/Promo MCF
Film "Vampir"

Evropski filmski maraton je deo novog projekta "European films for next generation" u okviru "Europa Cinemas programa Collaborate to Innovate" finansiranog od strane Kreativne Evrope, koji se realizuje sa ciljem kreiranja održivog modela za privlačenje mlade publike i promociju evropskog filma.

Promo / Evropski filmski maraton
Film "Znoj"

Projekat "European film for next generation" kreiran je sa ciljem uspostavljanja snažne mreže bioskopa, u cilju stvaranja održivog modela za privlačenje mlade publike i promociju evropskog filma kroz edukativne aktivnosti. Jedna od četiri ključne aktivnosti je stvaranje zajedničke marketing strategije i realizacije marketinške kampanje čija će ciljna grupa biti mladi, sa ciljem stvaranja svesti o raznovrsnosti i kvalitetu evropske kinematografije. U sklopu ove aktivnosti organizuje se "Evropski filmski maraton" simultano u Subotici, Beogradu i Novom Sadu.

Takođe, jedan od fokusa projekta je organizovanje specijalnih projekcija evropskih dečjih igranih filmova za starije osnovce uz uvodno predavanje stručnjaka iz oblasti filma u tri bioskopa partnera na projektu. U okviru projekta biće organizovane i specijalne projekcije evropskih dokumentarnih filmova za srednjoškolce, uz uvodno predavanje stručnjaka iz oblasti filma u tri bioskopa partnera na projektu. Kao četvrta ključna aktivnost, u planu je i organizovanje dvodnevnog trening seminara za članove projektnog tima kao i za nastavno osoblje osnovnih i srednjih škola.

Partneri na projektu su Bioskop Eurocinema iz Subotice, Bioskop Fontana iz Beograda, i Bioskop Kulturnog centra Novi Sad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike