"Još jedna tura" u noći dodele Oskara: Ekskluzivna TV premijera jednog od kandidata i dobitnika "Bafte"

17.04.2021

18:06 >> 17:49

0

Ostvarenje Tomasa Vinterberga sa Madsom Mikelsenom u glavnoj ulozi nominovano je u dve kategorije: za najboljeg režisera i najbolji film van engleskog govornog

"Još jedna tura" u noći dodele Oskara: Ekskluzivna TV premijera jednog od kandidata i dobitnika "Bafte"
Copyright Još jedna tura/Promo/Kombank dvorana

Uoči prenosa 93. dodele Oskara, gledaoci će imati ekskluzivnu priliku da pogledaju TV premijeru filma koji je dobitnik BAFTA nagrade i ovogodišnji kandidat za Oskara u dve kategorije: za najboljeg režisera i najbolji film van engleskog govornog područja – ostvarenje dansko-švedske produkcije – “Još jedna tura“.

Film će biti prikazan u nedelju na ponedeljak, 25. aprila na RTS 1 u ponoć, dok će prenos, kao i svake godine, biti u 2 sata.

Od strane kritike i publike smatran jednim od najboljih, ako ne i najboljim evropskim filmom u 2020. godini, “Još jedna tura” je neobična priča o grupi profesora u krizi srednjih godina, koji ispituju teoriju da je svoj život moguće unaprediti neprestanim održavanjem određenog nivoa alkohola u krvi.

Promo/Kombank dvorana

Neprestano opijanje dovodi do različitih situacija, od zabavnih i smešnih, do opasnih i tragičnih. Svako se na svoj način nosi sa godinama, problemima na poslu i porodici, kao što svako od njih mora da shvati da li je alkohol zaista pomoć ili još jedan od problema.

Pročitajte još

Uloge za ovaj film poverene su Madsu Mikelsenu koji je nosilac “evropskog Oskara” za najboljeg glumca Evropske filmske akademije u Berlinu, kao i Tomasu Bo Larsenu i Magnusu Milangu. Režiju potpisuje Tomas Vinterberg.

Repriza dodele Oskara (skraćena verzija) biće kao i uvek, sutradan (26. aprila) na Drugom programu RTS-a u 20.00 časova.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike