Nakon Lare Kroft i Grdane gledamo je kao Tenu: Čuvene uloge Anđeline Džoli u filmskim spektaklima (FOTO)

09.11.2021

09:02

0

"Tena je ratnica koja snagu crpi iz prošlosti, kao da proživljava post-traumatski stres i time prikriva unutrašnje boli. Ona pretpostavlja da sve može da se reši borbom, a ne nežnošću", kaže Džolijeva

Nakon Lare Kroft i Grdane gledamo je kao Tenu: Čuvene uloge Anđeline Džoli u filmskim spektaklima (FOTO)
Anđelina Džoli Večni - Copyright Promo / MCF

Majka Aleksandra Velikog, ubica, zloća u crtaću, tajni agent, u svakoj ulozi se, poput kamelona, Anđelina Džoli snalazila i nikada nije upadala u kalupe očekivamih rola.

Ono što je zajedničkom svim njenim ulogama je da je uvek bila dosledna kodeksu osnažene žene, te se to očekuje i od najnovijeg filma "Večni" (Eternals) u kome glumi neustrašivu ratnicu Tenu, a čija premijera je zakazana za 11. novembar.

Podsetimo se najvećih uloga Anđeline Džoli:

Lara Kroft

Lara Kroft je uloga koja je Anđelinu Džoli načinila ikonom akcionih filmova. Ostvarenje je nastalo na osnovu video igrice, a snimano je u Kambodži, što je sudbinski uticalo na Džolijevu koja je nakon toga postala posvećeni humanitarac.

Profimedia
Anđelina Džoli kao Lara Kroft

Grdana (Maleficent)

Priča o poreklu omiljene Diznijeve zloće – Grdane nje smela da pripadne nikome drugom do Anđelini Džoli koja je uspela da mračnu stranu velike Grdane učini razumljivom, ali bez obzira na to, uspela je da svojom pojavom i glasom mališanima utera strah u kosti.

Profimedia
Anđelina Džoli kao Grdana

Gospođa Smit

Džejn Smit je jedna od najboljih ubica na svetu, koju je, ironično, otkrio njen muž takođe ubica na tajnom zadatku. Džolijeva je uspela da svoju ulogu fokusirane i na zadatak usmerene ubice osveži svojim šarmom i duhovitošću.

Profimedia
Anđelina Džoli kao Gospođa Smit

Olimpija 

Kraljica Olimpija je bila majka Aleksandra Velikog koja ga je odgajala da bude vrstan vođa, kakvog ga na kraju istorija pamti. Džolijeva je od najranijih dana birala uloge jakih i snažnih žena po kojima se pamte njeni filmove.

Profimedia
Anđelina Džoli kao Olimpija

Tena 

Bez sumnje će, u ulozi snažne i neverovatne ratnice Tene, holivudska miljenica Anđelina Džoli pokazati svu veličinu glumačkog umeća. Pored svog saborca Gilgameša, ona je najjači borac u grupi. Može da stvori oružje iz kosmičke energije, kojim može da preseče i najčvršće materijale.

 Džoli o svojoj ulozi kaže: 

- Tena je ratnica koja snagu crpi iz prošlosti, kao da proživljava post-traumatski stres i time prikriva unutrašnje boli. Ona pretpostavlja da sve može da se reši borbom, a ne nežnošću. Zaista mogu da je razumem.

Film "Večni" Promo/MCF
Anđelina Džoli kao Tena

Priča o Večnima se dešava tokom dva perioda. Jedna priča je smeštena u prošlost kada su oni nastali kao tim i porodica. Druga linija radnje je u sadašnjem vremenu, kada je grupa rasuta po svetu gde žive među ljudima i skrivaju ko su. Međutim, pretnja Devijanata čovečanstvu motiviše porodicu Večnih da se ponovo okupi.

- Ono što "Večne" čini drugačijim od prethodnih družina superheroja, poput Osvetnika i Čuvara galaksije, je to što mogu da udruže svoje energije i stvore – ujedinjeni um - objašanjava priducent filma Nejt Mur i dodaje:

Anđelina Džoli u filmu Večni / Promo/MCF
Anđelina Džoli kao Tena

- Ujedinjeni um je koncept koji je pozajmljen iz stripova Džeka Kirbija iz 1976. godine, to dopušta da se pojača moć svakog Večnog, ali za tu veštinu je potrebno da svi Večni budu na okupu, ujedinjeni.

Marvelov spektakl "Večni" stiže 11. novembra u bioskope.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike