Neustrašive Marvelove heroine: Pet veličanstvenih ratnica u filmu „Večni“ (FOTO/VIDEO)

03.11.2021

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Ženski likovi su jaki i produbljeni, delom zbog sjajno odabrane glumačke postave, delom zbog brižljivo odabrane rediteljke filmova sa dušom - Kloi Džao

Neustrašive Marvelove heroine: Pet veličanstvenih ratnica u filmu „Večni“ (FOTO/VIDEO)
SACK_LUNCH_CHARACTER_BANNER_THENA_SERBIA - Copyright Film "Večni" Promo/MCF
 

Večni su ratnici koji žive na planeti Zemlji već 7000 godina, njih okupljaju Božanski  (Celestials) da ujedine svoje moći u borbi protiv najveće pretnje za čovečanstvo i ljudsku vrstu, a to su Devijanti (Deviants). Radnja filma bazira se na Marvelovom istoimenom stripu iz 1976. godine, autora Džeka Kirbija.

Ženski likovi su jaki i produbljeni, delom zbog sjajno odabrane glumačke postave, delom zbog brižljivo odabrane rediteljke filmova sa dušom - Kloi Džao.

Film Večni / Promo/MCF
 

Nejt Mur, producent filma pored Kevina Fejga o Kloi Džao je imao samo reči hvale:

- Kloi je dragocena rediteljka koja pronalazi i stvara ljudskost u naučnoj fantastici. Bili smo jako uzbuđeni dok smo gledali kako radi sa glumcima iz „Večnih“. Uhvatila je te posebne momente koje Marvelovom univerzumu daju na verodostojnosti i toplini i dopustila je svakom iz tima „Večnih“ da se čuje njegov glas. Nije se plašila da oboji humorom napete momente, što je dalo posebnu draž filmu. Njena vizija i strast prema ovom projektu su zaista nezamenljivi.

Film "Večni" Promo/MCF
 

Komentarišući izbor rediteljke za „Večne“, glavna junakinja filma Anđelina Džoli je napomenula:

- Kloi je izvanredan izbor. Znala sam da će ponuditi nešto drugačije, ali nisam imala predstavu da će napraviti ovako veliki film. Ogroman domet filma, sjajni efekti, potpuno novi svet koji je stvorila. Velika je sama glumačka postavka koju čini deset novih likova, njih je trebalo stvoriti, opisati im istoriju, poreklo, moći, razviti likove. Kada sam pogledala film nisam znala kako je sve uspela da poveže i izbalansira. Sve je autentično. Ovaj epski film sam doživela veoma lično, emotivno i ljudski.

Večni su na Zemlji različita i snažna grupa sačinjena od boraca i mislilaca koji dele istu kosmičku energiju koju manifestuju kroz različite moći. Kada rade zajedno, njihove moći se nadopunjuju. Njih čini pet muškaraca i pet žena, a ovo su ženski likovi.

Film "Večni" Promo/MCF
 

Sersi

Sersi, koju glumi Džema Čen, je mislilac i njena kosmička enrgija je oličena u pomeranju materije. Sposobna je da manipuliše objektima i menja ih iz oblika u oblik. Veoma je brižna i koristi svoj um kako bi pomagala drugima. Opisujući svoju ulogu u novom superherojskom filmu, Džema Čen ističe:

Film "Večni" Promo/MCF
 

- Ovo je priča o sazrevanju Sersi, koja želi da se uklopi u život sa ljudima. Radi i funkcioniše ispod radara. Njena misija u filmu je da ponovo otkrije koje su njene moći, kao i to da je njena uloga mnogo veća nego što je mislila.

Sersi ima dugu ljubavnu istoriju sa brojnim prekidima sa Ikarisom koja je aktuelna i u prošlosti i u sadašnjosti.

Ajak

Ajak, koju je otelotvorila Selma Hajek je mislilac i jedina od Večnih koja ima direktnu povezanost sa Zemljanima. Ona je „majka“ i duhovni vođa Večnih. Daje vetar u leđa, isceljuje i brine o celoj grupi. Meksikanka nominovana za Oskara bila je veoma uzbuđena kada joj je bila ponuđena uloga Ajak:

Film "Večni" Promo/MCF
 

- Ovo je najrazličitija glumačka postava ikada. Kloi Džao koristi naše ličnosti i različitosti kako bi napravila jak tim koji će ceniti te vrednosti. Sa njom imate osećaj da je ovo pravi artistični, nezavisni film zbog njenog pristupa. Sjajna je kombinacija.

Tena

U ulozi Tene se našla Anđelina Džoli, snažna i neverovatna ratnica. Pored svog saborca Gilgameša, ona je najjači borac u grupi. Može da stvori oružje iz kosmičke energije, kojim može da preseče i najčvršće materije. Džolijeva o svojoj ulozi kaže:

Film "Večni" Promo/MCF
 

- Tena je ratnica koja snagu crpi iz prošlosti, kao da proživljava post-traumatski stres i time prikriva unutrašnje boli. Ona pretpostavlja da sve može da se reši borbom, a ne nežnošću. Zaista mogu da je razumem.

Makari

Makari je takođe borac i njena kosmička energija je načinila najbržom ženom na svetu. Brža je od brzine zvuka i ona je prva superjunakinja u Marvelovom svetu koja je gluvonema. Glumi je Loren Ridlof, nekadašnja Mis Amerike koja je svoju junakinju opisala kao veoma vernu celom timu koja bi sve učinila za svoju porodicu Večnih. Iako nije potpuno bezgrešna - tu i tamo voli nešto da ukrade.

Film "Večni" Promo/MCF
 

Sprajt

Sprajt je najmlađa iz reda boraca Večnih, s velikim umećem pričanja priče. Ima tu moć da stvara iluzije iz kosmičke energije. Stara je 7000 godina, ali je u telu dvanaestogodišnje devojčice, što je frustrira jer ne želi da je tretiraju kao dete. Lia Mekfju koja je stala iza uloge Sprajt o svojoj roli je rekla:

Film "Večni" Promo/MCF
 

- Ona je kao džangrizava starica, ali je u isto vreme i veliki humorista.

Film „Večni“ 11. novembra stiže u bioskope širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike