Ne postoji zločin koji se ne može kupiti: Sve o crnoj udovici koja je naručila Gučijevo ubistvo

08.11.2021

17:32

0

Svi s nestrpljenjem očekuju premijeru filma "House of Gucci", a do tada donosimo priču o Patriciji Ređani Martineli, bivšoj supruzi Mauricija Gučija koja danas ima 72 godine

Ne postoji zločin koji se ne može kupiti: Sve o crnoj udovici koja je naručila Gučijevo ubistvo
profimedia-0624866947 - Copyright Profimedia

Dugoočekivani film "Gučijevi" (House of Gucci), u kojem glavne uloge igraju Lejdi Gaga i Adam Drajver, prvi put će ispričati priču o potresnom događaju u modnom svetu kada je Patricija Ređani Martineli, bivša supruga Mauricija Gučija, naručila njegovo ubistvo. Premijera je zakazana za 24. novembar.

Poslednjih meseci mediji neprestano objavljuju fotografije s filmskog seta, Gagu gledamo kao Martinelijevu, Drajvera kao unuka slavnog osnivača modne kuće Guči, ali malo ko zna gde je i kako danas izgleda prava 72-godišnja Patricija.

Naime, kada je nedavno saznala da će je glumiti Lejdi Gaga, izjavila je da se veoma uvredila jer slavna pevačica nije htela da je upozna i čuje njenu stranu priče. 

Profimedia
Lejdi Gaga u filmu "Hause of Gucci"

A, njena priča sve je samo ne jednostavna i obična. 

"Crna udovica", kako je prozvana nakon ubistva, rođena je u Vignoli na severu Italije. Odrastala je u siromašnoj porodici i nikada nije upoznala svog oca, a kada joj je bilo 12 godina, majka joj se udala za Ferdinanda Ređanija. 

Sa 22 godine upoznala je Mauricija Gučija na jednom svečanom prijemu, a dve godine kasnije su se venčali i preselili u Njujork. Gučijev otac Rodolfo isprva nije odobravao njihov brak i verovao je da Patricija samo koristi priliku da se dokopa novca, ali im je svejedno darovao luksuzni penthaus u njujorškom "Olympic Toweru". Patricija je postala deo visokog društva.

Profimedia
Patricija Ređani Martineli

Godine 1976. rodila je ćerku Alesandru, a pet godina kasnije i Alegru. 

Dvanaest godina živeli su u Njujorku, a onda su odlučili da se vrate u Milano. Guči je supruzi jednog dana 1985. godine rekao da ide na poslovni put u Firencu, a sledećeg dana poslao je Patriciji poruku preko prijatelja, poručivši joj da je brak među njima gotov. Mauricio je nakon nekoliko godina i javno počeo da izlazi s Paolom Franči, izazivajući kod Patricije neverovatan žal i ljubomoru. 

Godine 1992. Patriciji je dijagnostikovan tumor na mozgu koji je uspešno odstranjen, a dve godine kasnije službeno se razvela od Mauricija. Zahtev bivšeg supruga bio je da se odrekne prezimena Guči, a zauzvrat će godišnje dobijati 1.47 miliona dolara odštete.

- I dalje se osećam kao Guči. Štaviše, više sam Guči od njih svih - izjavila je jednom prilikom.

A onda je 1995. svetom protutnjala vest da je Guči ubijen ispred svoje kancelarije. Tog dana Patricija je u svoj dnevnik zapisala "Ne postoji zločin koji se ne može kupiti. Raj". Dve godine nakon ubistva ona je uhapšena pod sumnjom da skriva pravog ubicu.

Profimedia
Patricija Ređani Martineli

Razlog naručenog ubistva? Nije htela da se Mauricio ponovo oženi. Godišnja odšteta smanjena joj je na 860 hiljada dolara, a otkriveno je da je Benedetu Ceraulu, koji se skrivao iza imena Giuseppina Pina Auriemma, platila za ubistvo 250 hiljada funti. 

Patricija Ređani osuđena je na 29 godina zatvora, potom joj je kazna smanjena na 26. Tri godine nakon odsluženja zatvorske kazne, pokušala je da se ubije, ali život su joj spasili zatvorski čuvari.

Printscreen/YouTube/MGM
Lejdi Gaga u filmu "House of Gucci"

- Spavam dosta. Brinem o svojim biljkama, a najviše o Bambiju, mom tvoru - izjavila je za vreme odsluženja zatvorske kazne za "The Guardian". 

Advokati su tražili od zatvorske uprave da tvor bude s njom u ćeliji, što joj je dozvoljeno, ali Ređani Martineli je uskoro sela na tvora i ubila ga. S vremenom je počela da se ponaša normalnije, pa joj je kazna na kraju smanjena i 2016. godine izašla je iz zatvora.

Profimedia
Patricija Ređani Martineli

Odmah po izlasku prošetala je poznatom milanskom ulicom "Via Monte Napoleone", noseći velike sunčane naočare, okićena zlatnim ogrlicama i držeći papigu aru na ramenu. U jednoj od šetnji presreli su je novinari i upitali zašto je naručila Gučijevo ubistvo, zašto nije ubila sebe. 

- Moj vid nije toliko dobar, nisam htela da promašim - odgovorila im je. 

Patricija Ređani Martineli nikad u životu nije radila. Vreme provedeno u zatvoru opisuje i danas kao "vreme provedeno u rezidenciji Vittore", kako se zove zatvor u kojem je bila 19 godina.

Lejdi Gaga / Printscreen Youtube
Lejdi Gaga u filmu "House of Gucci"

- Bolje je plakati u "rols-rojsu" nego biti srećan na biciklu - poznata je izjava žene koja danas sve teže hoda, ali ne propušta priliku da troši Gučijev novac i u društvu papige i prijatelja obilazi skupocene modne prodavnice i restorane. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTL.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike