Verovatno najzanimljiviji britanski bend za koji nikada niste čuli: „Utopia Avenue“

28.10.2021

15:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U ovoj višeslojnoj povesti o snovima, drogama, ljubavi, seksualnosti, ludilu i kajanju, o nesigurnom usponu do zvezda i faustovskom sporazumu kojim se postiže slava svedočimo sudaru između mladalačkog idealizma i cinične realnosti dok se šezdesete bliže kraju

Verovatno najzanimljiviji britanski bend za koji nikada niste čuli: „Utopia Avenue“
Copyright Pixabay

Novi roman Dejvida Mičela je priča o kratkom ali blistavom putu benda „Utopia Avenue“ od klubova u Sohou i zapuštenih sala za igranke do obećane zemlje Amerike, upravo kada je Leto ljubavi uzmicalo pred nečim mnogo mračnijim.

U ovoj višeslojnoj povesti o snovima, drogama, ljubavi, seksualnosti, ludilu i kajanju, o nesigurnom usponu do zvezda i faustovskom sporazumu kojim se postiže slava svedočimo sudaru između mladalačkog idealizma i cinične realnosti dok se šezdesete bliže kraju.

Promo/Laguna
 

Ponikli iz londonske psihodelične scene 1967, folk pevačica Elf Holovej, bluz basista Din Mos, gitarski virtuoz Jasper de Zut i džez bubnjar Grif Grifin zajedno su stvorili jedinstven zvuk i tekstove koji su opisivali duh tadašnjeg burnog vremena. Grupa je za dve godine snimila samo dva albuma, ali njihovo muzičko nasleđe živi i danas.

Iznad svega, ovaj zanosni roman slavi sposobnost muzike da premosti ambise među ljudima, da opiše svoju epohu i da uzdigne ljudsku dušu.

„Utopia Avenue“ Dejvida Mičela u prodaji je od petka 29. oktobra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike