Prava istina o Bitlsima: Dokumentarac Pitera Džeksona o poslednjim godinama kultnog benda (VIDEO)

17.10.2021

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Gledaoci će biti u prilici da otkriju novu stranu svojih ljubimaca, ali i da vide kako je teklo snimanje velikih hitova Bitlsa kao što su „Get Back“, „Let it Be“ i „Something“, kao i kompletan nastup liverpulske četvorke na krovu u Londonu

Prava istina o Bitlsima: Dokumentarac Pitera Džeksona o poslednjim godinama kultnog benda (VIDEO)
Copyright Bitlsi /Profimedia

Disney+ je konačno objavio prvi trejler dugoočekivane dokumentarne serije „The Beatles: Get Back“. U njoj ćemo moći da vidimo kakva je stvarno bila atmosfera za vreme snimanja albuma „Let it Be“ i pripreme za ispostaviće se poslednji nastup grupe na krovu zgrade kompanije Apple Corps u Londonu.

Seriju je režirao slavni Piter Džekson, autor filmskih trilogija „Gospodar prstenova“ i „Hobit“. On je dobio pristup kompletnoj video i audio arhivi sa studijskih sesija Bitlsa početkom 1969. godine. Ovaj materijal je sniman za potrebe dokumentarca o pravljenju albuma „Let It Be“, koji je izašao 1970.

Bitlsi/Profimedia
 

Džekson je od ovih snimaka napravio tri dvosatne epizode, koje pokazuju da su Džon, Pol, Džordž i Ringo bili puni kreativne energije i entuzijazma za stvaranje i u poslednjim, navodno turbulentnim, godinama grupe.

Gledaoci ove dokumentarne serije biće u prilici da otkriju novu stranu svojih ljubimaca, ali i da vide kako je teklo snimanje velikih hitova Bitlsa kao što su „Get Back“, „Let it Be“ i „Something“, kao i kompletan nastup liverpulske četvorke na krovu u Londonu.

Bitlsi /Profimedia
 

Prva epizoda dokumentarne serije „The Beatles: Get Back“ imaće svoju premijeru 25. novembra na striming platformi Disney+, dok će ostale dve epizode biti emitovane 26. i 27. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike