"Plamen" Leonarda Koena: Posthumna zbirka legendarnog muzičara uskoro u domaćim knjižarama

01.05.2021

17:04 >> 17:06

0

Manje je poznato da je Koen, snimajući pesme za You Want it Darker, ujedno pripremao i rukopise i ilustracije za svoju, ispostaviće se, posthumno objavljenu k

"Plamen" Leonarda Koena: Posthumna zbirka legendarnog muzičara uskoro u domaćim knjižarama
Copyright Leonard Koen Profimedia

Dugo očekivana knjiga, posthumna zbirka stihova, proze i ilustracija pesnika i kantautora Lenarda Koena “Plamen”, izlazi u maju u izdanju beogradske “Geopoetike”.

Leonard Koen objavio je album “You Want it Darker” 2016. godine i nepune dve nedelje kasnije svetom se pronela vest da je slavni kantautor, pesnik i prozni pisac preminuo u svojoj 83. godini.

Profimedia

Posthumno je u objavljen i njegov album “Thanks for The Dance” (2019), a nešto pre toga i pomenuta knjiga. Manje je poznato da je Koen, snimajući pesme za “You Want it Darker”, ujedno pripremao i rukopise i ilustracije za svoju, ispostaviće se, posthumno objavljenu knjigu, piše Headliner.

Koen je, pre nego što je stekao svetsku slavu kao muzičar, bio poznat pre svega kao pesnik i romanopisac.

Profimedia

Dva njegova romana, “Omiljena igra” (1963) i “Divni gubitnici” (1966) već su objavljena u izdanju Geopoetike, a ovaj izdavač sada priprema i prevod njegove prve posthumno objavljene knjige “Plamen”, sa predgovorom njegovog sina Arona. Knjiga sa Koenovim stihovima, prozom, beleškama i ilustracijama bi trebalo da izađe u prevodu Vladimira Kopicla na srpski do kraja maja.

Pročitajte još

– Uronjena u mračno preispitivanje, knjiga “Plamen” pruža dalekovidost kakvu samo godine nose sa sobom… Protkan Koenovim skicama i autoportretima, “Plamen” je pun tako intimnih gestova da pružaju skoro pa voajersko iskustvo… Radovi deluju i kao završni govor i kao svlačenje. Kroz listanje ovog obimnog izdanja, nemoguće je ne doživeti lično nešto tako sirovo i sjajno, a istovremeno dirljivo otkrivajuće od ogoljenog jedinstvenog hroničara ljudskog srca – piše o ovoj knjizi portal “Bookpage”, dok “Booklis” za ovo izdanje navodi da je “sjajna zbirka i klasičan Koen”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike