Hipnotiziran za sva vremena: Poslednji album Dina Dvornika „Pandorina kutija“ objavljen na vinilu

04.10.2021

08:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Nažalost, kralj fanka nije dočekao izlazak ovog albuma

Hipnotiziran za sva vremena: Poslednji album Dina Dvornika „Pandorina kutija“ objavljen na vinilu
Dino Dvornik - Copyright Dino Dvornik ATAImages/Miloš Rafailović

Dino Dvornik, hrvatski kralj fanka i muzički vizionar, bio je uvek ispred svog vremena i ostavio nezaboravan trag u istoriji muzike ovih prostora.

Prošlo je 13 godina od njegovog preranog odlaska, a njegov trag će ostati upečatljiv za sva vremena. Zato je Dancing Bear ponosno predstavio finalno vinilno izdanje njegovog poslednjeg albuma “Pandorina kutija - Special Edition 2021.”.

Cela priča s fenomenalnim albumom “Pandorina kutija” krenula je 2006. godine, kada je Dino počeo da radi na albumu posle šestogodišnje diskografske pauze. Javnost je prvi put čula pesme albuma početkom leta 2008, kada je održana promocija prvog singla “Hipnotiziran”, koji je istog trena oduševio publiku, a pesma i dan danas nanovo osvaja sve svojim neodoljivim, hipnotizirajućim ritmom. Dino Dvornik se tako i službeno vratio na vrh regionalne scene, iako u očima mnogih nikada nije ni odlazio s tog vrha.

Dino Dvornik ATA Images/Miloš Rafailović
 

Nažalost, kralj fanka nije dočekao izlazak svog poslednjeg albuma.

Izuzev spomenutog singla “Hipnotiziran”, na originalnom izdanju albuma “Pandorina kutija” iz 2008. smestilo se devet pesama, među kojima je duet s Davorom Gopcem u pesmi “Sretan Božić, sretna Nova godina” koja je završena posle Dinove smrti, ali na vreme kako bi bila objavljena na albumu. Posthumno je realizovana i saradnja s TBF-om u pesmi “Shlapa (Daj mi još tog funka)”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike