Na Netfliks stiže šokantan dokumentarac o "čoveku sa hiljadu dece": Bolesna opsesija Džonatana Mejera (FOTO/VIDEO)

02.07.2024

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Donirao je svoju spermu u brojnim zemljama i u preko 11 banaka sperme u Holandiji

Na Netfliks stiže šokantan dokumentarac o "čoveku sa hiljadu dece": Bolesna opsesija Džonatana Mejera (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Trejler za nadolazeći Netfliksov dokumentarac o čoveku sa "1000 dece" šokirao je i podelio gledaoce. Trodelna serija pod nazivom "Čovek sa 1000 dece" (The Man with 1000 Kids) govori o Džonatanu Mejeru, donoru sperme, koji je zbog svog izgleda i guste plave kose delovao kao san mnogih budućih roditelja.

Mejer je ljudima, koji su tražili donora, rekao da planira da donira svoju spermu određenom broju porodica, ali pokazalo se da je to bila laž. Njegovi postupci doveli su do toga da je na kraju postao otac otprilike oko hiljadu dece. Dobio ih je širom sveta donirajući svoju spermu u brojnim zemljama, u preko 11 banaka sperme u Holandiji i privatnih donacija.

- Zašto je odlučio da upotrebi svoj šarm, intelekt i kreativnost kako bi se razmnožavao na masovnom nivou i prevario sve te ljude? Čini se da je to za njega bila zavisnost - izjavio je reditelj Džoš Elot. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Biography (@biography)

 

Dokumentarna serija prikazuje intervjue sa roditeljima i stručnjacima koji su bili zaslepljeni Mejerovim postupcima. Oni koji su pogledali trejler podeljeni su oko toga je li on zaista kriv.

"Da bi li trebalo kriviti banke sperme, a ne donora? Zar one ne bi trebalo da spreče osobu koja toliko puta radi donaciju?", pita se jedna osoba. Druga tvrdi da bi Mejer svojim postupcima mogao decu da izloži opasnosti. "Zamislite samo da ima vrlo retku bolest ili stanje, svih hiljadu beba će to naslediti.

Ima i onih koji smatraju da Džonatan nije učinio ništa loše.

"Čudno mi je što su svi uznemireni. Žene su otišle u ustanovu da bi ostale trudne i rodile dete koje su želele", jedan je od komentara.

"Čovek sa 1000 dece" stiže na Netfliks 3. jula, navodi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike