Novi Netfliksov dokumentarac o hakovanju je toliko strašan da su neki zaustavljali epizode po nekoliko puta (FOTO/VIDEO)

26.02.2024

14:30

0

U pitanju je istinita priča

Novi Netfliksov dokumentarac o hakovanju je toliko strašan da su neki zaustavljali epizode po nekoliko puta (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/FanCat

Novi dokumentarni film na Netfliksu "Can I Tell You a Secret?" (Mogu li ti odati tajnu?), zasnovan je na istinitom događaju i fokusira se na zločine serijskog sajber špijuna Metjua Hardija i tri njegove žrtve.

Kada im se sajber špijun infiltrira u profile na društvenim mrežama, životi tri žene menjaju se zauvek. A one su tek mali deo njegovih brojnih žrtava...

Printscreen/YouTube/FanCat
 

Ovaj zastrašujući dokumentarac je već stigao na treće mesto po gledanosti na Netfliksu.

Maltretirao i širio laži

Tokom čitave decenije, Hardi je vrebao, maltretirao i širio laži, procenjuje se više od 60 žena putem društvenih mreža. On nije samo slao poruke svojim žrtvama, već i njihovim prijateljima, porodici i bližnjima.

Printscreen/YouTube/FanCat
 

Naizgled nasumično, sajber špijun cilja tri mlade žene - Zoe, Ebi i Liju - i počinje da im šalje jezive poruke koje one u početku odbacuju, a počinju da brinu tek kada ton poruka postane preteći.

Putem društvenih mreža on širi laži o njihovim vezama i privatnim životima. Kada bi prestale da mu odgovaraju na poruke, zvao bi ih na privatne telefone i samo bi disao. Nekim žrtvama je čak hakovao privatne račune, pa je stvarao nove profile putem kojih bi nastavio da širi laži.

Zašto je toliko dugo ostao neprimećen

Ove tri žene su našle su spasioca u policijskom detektivu Kevinu Andersonu, kojem je slučaj dodeljen krajem 2019. godine. Iako se godinama znalo ko je krivac, Hardi je iste godine osuđen na devet godina zatvora.

Printscreen/YouTube/FanCat
 

Veruje se da je to najviša kazna za špijuniranje u istoriji sudstva Velike Britanije.

Ovo je jedinstven zločin 21. veka, a dokumentarac iz dva dela fokusira se na pokušaje da se izgradi slučaj protiv sajber kriminalca – i zašto su njegovi postupci tako dugo ostali neprimećeni.

Reakcije gledalaca

U pitanju je jedan od najluđih i najstrašnijih dokumentaraca koje sam gledao.

Printscreen/YouTube/FanCat
 

Bukvalno je reč o špijunu  i njegovim žrtvama, preporučujem vam da pogledate, posebno ženama - jedna je od reakcija na društvenoj mreži X.

Takođe, na internetu mnogi ovaj film opisuju kao "apsolutno zastrašujući", a neki ističu da je toliko strašan da su morali da zaustavljaju epizode nekoliko puta.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike