Samo jedan film Kijanua Rivsa je zaradio više od milijardu dolara: U njemu se čak nije ni pojavio (VIDEO)

16.06.2024

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Inspiracija za njegov lik bio je čuveni američki kaskader Ivel Knivel, koji je postao poznat po svojim rizičnim vožnjama na motoru

Samo jedan film Kijanua Rivsa je zaradio više od milijardu dolara: U njemu se čak nije ni pojavio (VIDEO)
Film "Brzina" - Copyright Profimedia

Iako se pojavio u nekim od najuspešnijih filmskih franšiza svih vremena, kao što su “Matriks” i “Džon Vik,” samo jedan film u karijeri Kijanua Rivsa zaradio je više od milijardu dolara. Reč je o animiranom filmu “Priča o igračkama 4”, finansijski najuspešnijem nastavku Pixarove popularne franšize.

Profimedia
 

Rivs je u filmu pozajmio glas jednom od novih likova, kanadskom kaskaderu Djuku Kabumu. Djuk je jedna od novih igračaka koju glavni protagonista Vudi (Tom Henks) upoznaje tokom pokušaja spasavanja svog prijatelja Forkija.

Mnogi su mu predviđali neuspeh

Inspiracija za njegov lik bio je čuveni američki kaskader Ivel Knivel, koji je postao poznat po svojim rizičnim vožnjama na motoru. Iako su mnogi kritičari mislili da će film biti neuspeh, jer su verovali da ništa ne može nadmašiti “Priču o igračkama 3”, reditelj i scenaristi su im dokazali da su bili u zabludi.

Profimedia
 

U trećem filmu, Vudi i ostale igračke su se oprostile od svog vlasnika, dečaka Endija, dok se u najnovijem nastavku franšize Vudi suočava sa egzistencijalnim pitanjima i pokušava da proširi svoje vidike.

Uskoro peti deo 

“Priča o igračkama 4” je zaradila oko 1,07 milijardi dolara, dok je treći deo inkasirao 1,06. Oba filma imaju visoke ocene na Rotten Tomatoes-u. “Priča o igračkama 4” ima ocenu 97% od kritičara i 94% od publike, dok njen prethodnik ima 98% od kritičara i 90% od publike.

Profimedia
 

Veliki uspeh četvrtog filma je doveo do zelenog svetla za “Priču o igračkama 5”, koja je trenutno u razvoju. Peti film treba da stigne u bioskope 2026. godine, navodi Headliner.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike