Rekao sam svojoj ženi da sam se zaljubio u muškarca: Danijel Bril o šokantnim iskustvima sa snimanja serije o Karlu Lagerfeldu (FOTO/VIDEO)

11.06.2024

20:00

0

Jedan trenutak ovaj glumac nikada neće zaboraviti

Rekao sam svojoj ženi da sam se zaljubio u muškarca: Danijel Bril o šokantnim iskustvima sa snimanja serije o Karlu Lagerfeldu (FOTO/VIDEO)
Karl Lagerfeld i Danijel Bril - Copyright Profimedia

Serija o Karlu Lagerfeldu, "Becoming Karl Lagerfeld" svetskom modnom magu, koji je obeležio jednu epohu od 7. juna može se pogledati na striming servis Hulu/Disney+.

Profimedia
 

Radnja smeštena u sedamdesete godine prikazuje ambicioznog autsajdera koji pokušava da se probije u svet visoke mode Pariza, gde vlada Iv Sen Loran.

Mlad, ranjiv i nesiguran 

Između glamura i sukoba ega, grandioznih zabava i destruktivnih strasti, gledaoci upoznaju Karla pre nego što je njegovo prezime Lagerfeld osvojilo svet, pa je tako od nepoznatog dizajnera došao do glavnog dizajnera i kreativnog direktora Šanela, Fendija a kasnije i svog vlastitog brenda.

Profimedia
 

- Odlučio sam da prikažem mladog, ranjivog, nesigurnog i krhkog Lagerfelda i onu njegovu stranu koju ljudi ne poznaju mnogo, uključujući i mene. Kasnije u životu stvorio je taj štit i tu ličnost koju sam upoznao kada sam ga sreo. Verovatno je to učinio da bi se zaštitio od svih patnji i svih stvari koje je prošao, uključujući i jednu vrlo dramatičnu ljubavnu priču - kaže Danijel Bril, koji se našao u ulozi modnog maga.

S*anje ovo moram da uradim

Polaznu tačku za izgradnju uloge imao je pri susretu sa Lagerfeldom, kada ga je doživeo kao prilično "šarmantnog i kul lika".

- Samo sam se jednom video sa njim i on me je tada slikao. Bio sam nervozan. Posle dva minuta naterao me je da zaboravim da sam sa velikim Lagerfeldom. Ali, opet je bio nekako udaljen, osoba koja me je podsećala na Endija Vorhola. Uspeo sam da osetim ceo štit  koji je napravio da bi se sačuvao - ispričao je glumac.

Takođe, prisetio se tada jednog neverovatnog momenta.

Profimedia
 

- Bio je to trenutak kada je na sekundu, spustio naočare, da proveri fotografiju, i pogledao me i tih dve sekunde, gledao sam u stidljive ali mekane, duboke, mudre i oštre oči i sve to odjednom. Nikad neću zaboraviti taj trenutak. To je toliko imao uticalo na mene, da sam rekao: "S*anje ovo moram da uradim". Čak i ako bi nešto krenulo po zlu, osećao sam potrebu da igram Lagerfelda - ispričao je Bril.

Glavna faca na žurkama modne scene u Parizu

Serija je foksuirana i na ljubavni odnos između Lagerfelda i  Žaka de Bašera, "lošeg momka" pariske društvene scene, koji je 1989. preminuo od komplikacija izazvanih sidom.

De Bašer je sedamdesetih godina bio glavna faca na žurkama modne scene u Parizu, a Lagerfeld je sa njim proveo 18 godina. Njega u seriji igra glumac Teodor Pelerin.

Profimedia
 

- Postoje trenuci u seriji, koje su među najlepšim koje sam uradio. I to zahvaljujući liku Žaka de Bašera. Jer je bilo trenutaka kada znaš da je to apsolutna istina. To je taj vrhunac. I to je ono zbog čega obožavam ovaj posao - rekao je Bril.

Ljubavna hemija između dva glumca

On navodi da je između njega i Pelerina koji je igrao Lagerfeldovog mladog ljubavnika, što je najvažnije za svakog partnera nas setu - postojala prava hemija.

- U jednom trenutku došlo je do te tačke, da sam nazvao svoju ženu i rekao da sam se zaljubio u muškarca. Ona je samo odgovorila "kul" - otkriva glumac.

Profimedia
 

Za svog mlađeg kolegu kaže da je izuzetno hrabar i da se on u njegovim godinama ne bi usudio na ovakvu ulogu.

Serija "Becoming Karl Lagerfeld" o modnoj ikoni od šest epizoda takođe ističe modne i kulturne ličnosti koje su se u to vreme družile sa Lagerfeldom, kao što su Paloma Pikaso, Marlen Ditrih i Endi Vorhol.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike