Oči u oči sa umetnicima: Art Talk na izložbi "Superpozicija Šredingerove mačke" (FOTO)

11.06.2024

11:35

0

U duhu nove izlagačke sezone u galeriji Novembar

Oči u oči sa umetnicima: Art Talk na izložbi "Superpozicija Šredingerove mačke" (FOTO)
Slavica Obradović i Vladimir Miladinović - Copyright Promo/galerija Novembar

Tradicionalni Artist Talk koji u sklopu aktuelne izložbe "Superpozicija Šredingerove mačke" organizuje galerija Novembar, biće održan sutra, 12. juna, od 18 časova.

Promo/Galerija Novembar
 

Sa autorima izložbe, umetnicima Slavicom Obradović i Vladimirom Miladinović, razgovaraće kustoskinja galerije Novmebar, Mia David.

Dijalog između publike i stvaraoca

U duhu nove izlagačke sezone naslovljene "Najbolji od svih mogućih svetova" ili glatki izlaz iz večite inflacije, galerija Novembar podstiče dijalog, ne samo između publike i umetnika, već i između samih stvaraoca.

Promo/Galerija Novembar
 

Angažovanost se ispoljava kroz postavke, kao i prateće programe poput Artist Talk-a koji za osnovni cilj ima popularizaciju savremene umetnosti i uključivanje publike u dijalog.

Slavica Obradović (1990, Beograd) diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za sklupturu, 2015. godine.

Fragmentacija, hibridizacija i srastanje

Kroz fizičku i virtualnu sklupturu, Slavica se u svom radu bavi predstavama ljudskog tela u specifičnim procesima fragmentacije, hibridizacije i srastanja, pokušavajući da izazove emocije sa ciljem ispitivanje kompleksnosti međuljudskih odnosa, kao i ličnih emotivnih stanja i validacija.

Promo/Marijana Janković
 

Vladimir Miladinović (1981) živi i radi u Beogradu, gde je diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti. Završio je doktorske kurseve na interdisciplinarnim doktorskim studijama na beogradskom Univerzitetu umetnosti, Odsek za teoriju umetnosti i medija. Od 2007. godine ima status slobodnog umetnika. Glavni fokus njegovog rada leži u polju preispitivanja politika sećanja, medijskih manipulacija i kreiranja i interpretacije istorijskih narativa.

Promo/Marijana Janković
 

Nakon Artis Talk-a posetioci će imati prilike da pogledaju izložbu "Superpozicija Šredingerove mačke" koja je otvorena do 30. juna svakog radnog dana (osim ponedeljkom) od 12 do 20, subotom od 10 do 18h, odnosno, nedeljom od 10 do 14, na adresi Kursulina 22.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike