Zlatne boginje Holivuda: Kakve tajne su krile Ava Gardner, Grejs Keli, Elizabet Tejlor i Rita Hejvort

01.06.2024

17:00

0

Najpoželjnije žene na svetu, koje su opsedali fotografi i novinari

Zlatne boginje Holivuda: Kakve tajne su krile Ava Gardner, Grejs Keli,  Elizabet Tejlor i Rita Hejvort
Copyright Profimedia

„Boginje Holivuda“ Kristine Morato izuzetno je delo, ne samo za ljubitelje sedme umetnosti, već i za sve koji žele da saznaju šta se dešavalo iza svetlosti reflektora, u životu najvećih holivudskih diva: Ave Gardner, Grejs Keli, Rite Hejvort i Elizabet Tejlor.

Promo/Laguna
 

Kratke biografije četiri velike filmske zvezde vraćaju nas u zlatno doba Holivuda. Imale su svet pod nogama, horde obožavalaca i romanse sa najvećim zavodnicima tog vremena. Boginje u očima publike, ove dive su bile i najpoželjnije žene na svetu, koje su opsedali fotografi i novinari.

Platile visoku cenu da bi stigle do vrha

Temperamentna i neukrotiva Ava Gardner, riđokosa zavodnica koja oduzima dah Rita Hejvort, elegantna i senzualna Grejs Keli i veličanstvena lepotica ljubičastih očiju Elizabet Tejlor inspirisale su milione gledalaca, a njihov život je spolja ličio na bajku.

Iza luksuza i glamura krile su se ranjive, stidljive i nesigurne žene od krvi i mesa, koje su samo želele da budu voljene.

Profimedia
 

Ali ljubav im je izmicala i njihovi životi bili su obeleženi usamljenošću, razvodima, zavisnostima, zlostavljanjem i razočaranjima. Sve su platile visoku cenu da bi stigle do vrha.

Kristina Morato otkriva ljudsku stranu nezaboravnih zvezda XX veka, čije su sudbine bile mnogo dramatičnije od života bilo kog lika kojeg su tumačile na velikom platnu.

Profimedia
 

„Boginje Holivuda“ možete nabaviti u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike