Odri Hepbern je do kraja života žalila zbog jednog filma: Za sve je kriva Grejs Keli (VIDEO)

18.11.2023

08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje je dobilo čak 11 nominacija za Oskara

Odri Hepbern je do kraja života žalila zbog jednog filma: Za sve je kriva Grejs Keli (VIDEO)
Odri Hepbern - Copyright Profimedia

Ikona Zlatnog doba Holivuda, Odri Hepbern, imala je izuzetnu karijeru kojom je ostavila neizbrisiv trag u filmskoj umetnosti. Svetsku slavu je stekla tokom 1950-ih i 1960-ih godina, a srca publike širom planete osvojila je svojom gracioznošću, lepotom i svestranim glumačkim veštinama.

Filmovi poput "Praznika u Rimu" za koji je osvojila Oskara, "Sabrine" i "Doručka kod Tifanija" postali su legendarni zahvaljujući njenim maestralnim ulogama. 

Profimedia
 

Ipak, uprkos dugoj i uspešnoj karijeri, Odri je dugo žalila što nije snimila film "Prekretnica" iz 1977. godine. U pitanju je drama o svetu njujorškog baleta koja prati i upoređuje živote dve balerine. Jedna je odustala od karijere kako bi se posvetila porodici, a druga je ceo život posvetila baletu. 

Grejs Keli je odbila ulogu

Hepbern je bila prvi izbor za ovaj film, navodi index.hr. ali je do 1977. godine glumica polako počela da se odmiče od Holivuda jer je bila fokusirana na porodični život i humanitarni rad. U početku je bila zainteresovana za film, pogotovo kad je čula da bi joj direktna partnerka bila Grejs Keli.  

Profimedia
 

Međutim, nakon što je Keli odbila ulogu zbog kraljevskih dužnosti u Monaku, Odri je takođe odustala, ali je zbog toga kasnije zažalila. Uloge su dobile En Benkroft i Širli Meklejn

FIlm je postigao veliki uspeh kod publike i kritike i dobio čak 11 nominacija za Oskara, uključujući  i onu za najbolji film. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike