Objavljena šokantna biografija Elizabet Tejlor: Sin legendarne glumice otkrio jezive tajne iz njenog života (FOTO)

04.01.2023

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Javnost sada ima uvid u nepoznate detalje o slavnoj filmskoj divi koja je preminula 2011. godine

Objavljena šokantna biografija Elizabet Tejlor: Sin legendarne glumice otkrio jezive tajne iz njenog života (FOTO)
Elizabet Tejlor - Copyright Profimedia

Prva autorizovana biografija Elizabet Tejlor objavljena je nedavno i nosi naziv "Elizabeth Taylor: The Grit And Glamour Of An Icon". Autorka Kejt Anderson Brauer imala je uvid u dnevnike i pisma slavne glumice, razgovarala je sa članovima njene porodice i prijateljima koji ranije nisu govorili o slavnoj filmskoj divi.

Javnost je tako saznala do sada nepoznate detalje o Elizabet Tejlor koja je preminula 2011. godine.

Profimedia
 

Sama je zabola iglu u nogu

Za knjigu je govorio i Kristofer Vajlding, glumičin sin kojeg je dobila sa drugim suprugom, glumcem Majklom Vajldingom. On je oktrio šokantne detalje o njenoj bori sa alkoholizmom i zloupotrebi lekova protiv bolova.

"Pitala me je da li mogu da dođem u njenu spavaću sobu da joj pomognem. Već je bila prilično pod uticajem nečega, pokazala mi je mesto na bedru i pitala da li bih joj dao injekciju. Suočavanje sa tom scenom mi je oduzelo dah i rekao sam joj da mi je žao, ali da ne mogu da joj pomognem u tome", otkrio je Vajlding i dodao da ga je ona tada pogledala razočarano pa sama zabola iglu u nogu, piše Page Six, prenosi zena.blic.rs.

Vajlding je živeo sa majkom u raskošnoj vili u Vašingtonu koju je ona delila sa šestim suprugom, senatorom iz Virdžinije, Džonom Vornerom.

Profimedia
 

1000 recepata za lekove koji izazivaju zavisnost

Najveće otkriće biografije tiče se toga kako je Elizabet koristila narkotike, a zavisnost nije uspela da pobedi ni nakon rehablitacije na klinici za odvikavanje „Beti Ford“. Do 1990. godine tri njena lekara optužena su da su joj prepisivali lekove koji izazivaju zavisnost u ogromnim količinama- napisali su joj 1.000 recepata za 28 lekova između 1983. i 1988. godine.

Kristofer je ispričao da je glumica razgovarala sa lekarima i tokom dodele Oskara moleći ih za veće doze. Uzimala je tablete za spavanje i protiv bolova uz alkohol, a koristila je i više vrsta narkotika.

Profimedia
 

"Odlazila bi u krevet omamljena, nesposobna da hoda pravo, govorila je dečjim glasom", rekao je.

Autorka knjige prikazuje glumicu i kao feministkinju koja se borila protiv mizoginije, kao i protiv AIDS-a, pa je tokom osamdesetih prikupila više od 270 miliona dolara za borbu protiv ove bolesti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike