Filharmonijska „Madam Baterflaj“: Doživite talasanje mora usred koncertne dvorane uz spektakularan nebeski svod

29.05.2024

15:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Operska gala za kraj sezone

Filharmonijska „Madam Baterflaj“: Doživite talasanje mora usred koncertne dvorane uz spektakularan nebeski svod
Copyright Promo/Nemanja Jovanović

Beogradska filharmonija priprema opersku galu za kraj stogodišnjeg jubileja uz izvođenje „Madam Baterflaj“ Pučinija, sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom 7. i 9. juna, na Kolarcu u 19 časova.

Zbog velikog interesovanja za kraj filharmonijske sezone i operski spektakl sa svetskom podelom, dodaje se izvođenje i 9. juna, a ulaznice su u prodaji od 30. maja na filharmonijskoj biletarnici i onlajn.

Promo/Beogradska filharmonija
 

Grandiozan kraj sezone

Grandiozni filharmonijski jubilej kruniše jednako grandiozan kraj sezone. Nakon jednog od najvećih uspeha u prethodnoj sezoni - izvođenja opere "Toska", Beogradska filharmonija se priprema za novi izazov, ostajući u opusu Đakoma Pučinija i tako se pridružuje svetskoj proslavi stogodišnjice od smrti čuvenog kompozitora.

Filharmonija će poluscenski izvesti operu "Madam Baterflaj", priču o tragičnoj, neuzvraćenoj ljubavi kroz prikaz sukoba dva sveta, Istoka i Zapada na početku 20. veka.

Promo/Nemanja Jovanović
 

Šef-dirigent Gabrijel Felc predvodiće svetsku podelu pevača u tumačenju uloga iz "Madam Baterflaj" kojima se pridružuje i hor RTS.

Mladu gejšu Ćo Ćo San predstavlja sopran Zarina Abaeva, a njenu služavku Suzuki mecosopran Hiona Kim. Poručnika američke mornarice Pinkertona tumači tenor Eduardo Aldren, a američkog konzula Šarplesa - bariton Mandla Mndebele.

Promo/Nemanja Jovanović
 

U režiji Aleksandra Nikolića, publika će imati vanserijski doživalj atmosfere Japana uz nebeski svod i talasanje mora usred koncertne dvorane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike