Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević prvi put zapevali zajedno: Emotivno "Naše veče" uz ovacije i tri bisa (FOTO/VIDEO)

30.03.2024

10:00

0

Ispunili jedno drugom želju

Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević prvi put zapevali zajedno:  Emotivno "Naše veče" uz ovacije i tri bisa (FOTO/VIDEO)
Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić prvi put na sceni - Copyright Bojan Petrović/ MTS dvorana promo

Prvi od tri zakazana koncerta Ivana Bosiljčića "Naše veče" u pratnji Simfonijskog orkestra i umetničkog ansambla Stanislav Binički  održan je sinoć u punoj Velikoj sali mts Dvorane.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Sledeća druženja sa publikom biće održana 5. i 13. aprila na istom mestu.

Burne ovacije publike

Ovaj muzički susret  publike i umetnika, koji objedinjuje najlepše popularne filmske i pozorišne melodije naših prostora i antologijsku poeziju književnih velikana, dočekan je burnim, emotivinim ovacijama publike.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Nakon 15 godina na toj istoj sceni, u istom sastavu kao na početku ovog čarobnog, muzičkog, poetskog puta, u pratnji 30 muzičara Simfonijskog orkestra umetničkog ansambla Ministarstva odbrane, na čelu sa dirigentom, maestrom Mikicom Jevtićem, Ivan Bosiljčić je plenio scenom.

"Ono sve što znaš o meni"

Koncert je započet "Ruskim instrumenstalom 1", da bi nakon pozdravne reči publici usledila kompozicija "Ono sve što znaš o meni".

Bojan Petrović/ MTS dvorana promo
 

- Dobro veče svima. Hvala vam što ste u tolikom broju došli na "Naše veče". Dok smo ovde večeras zajedno, imamo jedan veliki cilj, a to je da dokažemo da dobrote i lepote još uvek ima. Setimo se reči pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog: "Lepota će spasiti svet" - obratio se publici na početku Ivan Bosiljčić.

Nakon  svakog obaveznog poetskog dela,  usledila je po jedna kompozicija, među kojima su se nizale: "Bila je tako lepa", "Devojko mala", "Žute dunje", "Ciganočka", "Ne kuni me, ne ruži majko", "Pukni zoro"...

Ivan Bosiljčić sinoć je na sceni prvi put zapevao sa suprugom, pevačicom Jelenom Tomašević.

Zajedno otpevali "To je bila ljubav"

- Jelena i ja smo shvatili da smo toliko toga iskusili zajedno, a da nikada  još uvek nismo nigde pevali zajedno uživo na sceni. Došlo je krajnje vreme. I rešio sam da nam želju večeras ispunim - kazao je Bosiljčić.

Jelena i Ivan su otpevali nadahnuto numeru "To je bila ljubav" iz hit mjuzikla "Cigani lete u nebo".

Koncert je završen sa tri bisa, i za sam kraj, Bosiljčić je recitovao tužnu pesmu "Čekaj me i ja ću sigurno doći" ruskog autora Konstantina Simonova, i u finalu sve podsetio na pokojnog makedonskog pop pevača Tošeta Proeskog, sa njegovim hitom "Tajno moja".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike