Kilijan se konačno oslobađa "Openhajmera": Oskarovac u ulozi čoveka kome su ubili celu porodicu

01.04.2024

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Slavni glumac će na ovom ostvarenju raditi i kao producent

Kilijan se konačno oslobađa "Openhajmera": Oskarovac u ulozi čoveka kome su ubili celu porodicu
Kilijan Marfi - Copyright Profimeda

Nakon uspeha biografske drame "OpenhajmerKilijan Marfi se sprema se za novi projekt sa studiom Universal Pictures. Glumac će igrati glavnu ulogu u adaptaciji istorijske kriminalističke knjige "Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America", koju je napisao Mark A. Bradley, prenosi Deadline.

Profimedia
 

Advokat koji traži pravdu zbog ubistva porodice

Radnja je smeštena u kasne šezdesete godine prošlog veka, u rudnike ugljena u Pensilvaniji. Rudar, Džok Jablonski, postao je aktivista i pridružio se radničkom sindikatu, nakon što mu je otac poginuo u eksploziji u rudniku. Kako bi svojim kolegama osigurao bolje uslove na poslu, on se kandiduje za predsednika sindikata i ulazi u sukob sa tadašnjim predsednikom, Tonijem Bojlom koji je bio korumpiran i nezainteresovan za prava radnika.

Bojl je uspeo da zadrži svoju poziciju jer je krao na izborima, ali njegov suparnik ga je toliko uvredio kada je odlučio da mu se suprotstavi, da naručuje njegovo i ubistvo cele njegove porodice.  Jablonski, njegova žena i 25-godišnja ćerka bivaju ubijeni, nakon što su ih upucala trojica napadača.

Profimedia
 

Njegov sin, advokat Čip, uspeo je da se izvuče, jer u tom trenutku nije bio kod kuće. U potrazi za pravdom, on je zahtevao da Ministarstvo rada Amerike pokrene službenu istragu ubistava, što je rezultiralo Bojlovim hapšenjem.

Marfi će u filmu pod nazivom "Blood Runs Coal" igrati Čipa, a uz to će raditi i kao producent, prenosi index.hr. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike