Priča napisana za tri muškarca, a umesto njih u predstavi tri žene: Deset godina od premijere komedije "Art"

13.04.2024

16:00

0

Ovo delo se izvodi širom sveta

Priča napisana za tri muškarca, a umesto njih u predstavi tri žene: Deset godina od premijere komedije "Art"
Anita Stojadinović, Ivana Dudić i Brankica Sebastijanović - Copyright Milena Popović

Komad „Art“ Jasmine Reze predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, koje će zasigurno vremenom prerasti  u klasike dramske književnosti.

Ovo delo je za 20 godina, koliko ono postoji, igrano širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku.  

Milena Popović
 

Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno, i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva.

Priča o tri prijateljice

Predstava "Art" se razlikuje od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Ova naizgled banalna intervencija će otvoriti novi pogled na čitanje ovog komada.

Milena Popović
 

Kroz ovu komediju gledaoci će imati prilike ne samo da učestvuju u sekciji jednog prijateljstva, već će moći da prepoznaju tipične situacije koje tri dugogodišnje prijatelje može da snađe.

Milena Popović
 

U nedelju 14. aprila u Teatru "Vuk" će novim izvođenjem biti obeleženo deset godina od premijere ove predstave u kojoj igraju Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić i Anita Stojadinović. Režiser predstave je Vladan Đurković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike